Vreme čitanja: oko 1 min.

Svojevremeno pretekao Maradonu, sad se povlači iz fudbala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hamšik objavio da će poslednju utakmicu u karijeri odigrati u narednom kolu, kada će njegov sadašnji klub Trabzon ugostiti Alanju

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Poljska - Slovačka Foto: Tanjug/AP

Fudbaler Trabzona i bivši reprezentativac Slovačke Marek Hamšik objavio je kraj karijere, prenosi Korijere delo Sport.

Odlični vezista je pre Trabzona nastupao za Napoli, a u Tursku je došao pre dve sezone i obavezao se na dvogodišnju saradnju.

Do sada je za turski tim postigao četiri gola na 47 utakmica i već u prvoj sezoni uspeo sa klubom da osvoji trofej u prvenstvu i Superkupu.

- To nije bila laka odluka, ali doneo sam je u dogovoru sa porodicom. Trabzon će biti moj poslednji klub u karijeri. Ja ću poslednji meč odigrati u subotu. Želim da se zahvalim svim klubovima za koje sam igrao što su mi pružili ovu priliku. Hvala vam, ispunio sam svoj san- izjavio je Hamšik.

Marek Hamšik Foto: Youtube / Printscreen

Najveći trag legendarni Slovak ostavio je u Napoliju. Za klub sa juga Italije nastupao je sa velikim uspehom punih 12 sezona i za to vreme uspeo da osvoji dva Superkupa i Kup Italije.

Ostaće upamćen i kao fudbaler koji je po broju golova u dresu Napolitanaca pretekao legendarnog Dijega Armanda Maradonu, da bi kasnije rekord Hamšika srušio Dris Mertens.

Sa podjednako uspeha igrao je i za reprezentaciju svoje zemlje. Pored toga što je odigrao 136 utakmica i postigao 26 golova, Hamšik je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio tim svoje zemlje na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi gde su u osmini finala ispali od kasnijeg finaliste, reprezentacije Holandije.

Na Evropskom prvenstvu šest godina kasnije, ponovo je uspeo da se domogne osmine finala, ali je njegov tim ispao od Nemačke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA