Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilija Stolica po prvi put o Partizanu: "Završio sam sa Srbijom, platio sam okrutnu cenu u Humskoj..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je sada preuzeo klupu Trenčina

  • 5
Ilija Stolica

Foto: MN Press

Ilija Stolica je prethodnog leta postavljen za trenera Partizana, gde se i nije baš preterano zadržao. Brzo je dobio otkaz, a nije radio ništa sve do ovog kraja sezone, kada je odlučio da prihvati ponudu Trenčina i preuzme ovaj slovački klub.

Stolica neće biti jedini iz Srbije u klubu, pošto se tamo nalaze i trojica srpskih fudbalera Filip Bainović, Njegoš Kupusović i Lazar Stojsavljević. Ovaj trener je dao i svoj prvi intervju za "Sport klub" o novom klubu, gde je otkrio zašto je prihvatio ponudu ovog kluba.

- Pre dve godine imao sam čast da upoznam Čen La Linga, vlasnika kluba. Holanđanin, bivši reprezentativac i prvotimac Ajaksa iz slavnih dana, uspeo je da ugradi osnove amsterdamske škole u Trenčin. Obećavajući ambijent i definisan plan budućnosti, uz sve i superkoretni razgovori, usmerili su da kažem „da“ gospodinu Lingu i njegovim saradnicima. Znam odlično šta se od mene očekuje - istakao je Stolica, koji se osvrnuo i na svoju epizodu u Partizanu.

Nije imao preteranog uspeha Stolica u Humskoj, o čemu svedoči i to da je napustio tim već u avgustu.

- Odlaskom u Partizan završio sam ciklus rada u Srbiji. Znalo se i to pre potpisa ugovora, ma kako mandat bio završen. Hteo sam na zapad, bliže kvalitetnim evropskim klubovima. Kluba crno-belih velika je škola za mene, izašao sam, zajedno sa saradnicima, bogatiji za veliko iskustvo. I ako je trebalo da se plati cena, a mi smo je okrutno platili, neka bude. Pripisaću sve težini i izazovima specifičnog posla, kakav je trenerski - rekao je Stolica.

(Telegraf.rs)

Video: Stolica: I da završimo u Ligi konferencija nije nazadovanje! Priče o tituli ostavimo po strani!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA