≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mančester ostaje plav! Siti potukao Junajted, Gindogan sa dva gola srušio Đavole i doneo trofej u FA Kupu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Držali su se Đavoli, ali nisu izdržali protiv mašinerije

  • 1
Mančester siti, Mančester junajted, FA Kup Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija su osvojili i još jedan trofej u sezoni, pošto su u finalu FA Kupa bili bolji od gradskog rivala, Junajteda, sa 2:1! Oba gola za Građane je postigao Ilkaj Gindogan, dok je jedini precizan kod drugog Mančestera bio Bruno Fernandes iz penala.

Odličnu uvertiru su napravili fudbaleri Sitija pred finale Lige šampiona, gde će juriti svoj prvi "ušati" trofej u meču sa Interom, koji je na programu 10. juna.

Siti je već osvojio titulu u Premijer ligi, a sada je osvojio i najprestižnije takmičenje u čitavoj Engleskoj, ali i šire. Klub iz "plavog dela" Mančestera je bio veliki favorit pred meč, što je Gindogan pokazao već u 15. sekundi meča, kada je savladao Davida De Heu.

Junajted je bio poprilično šokiran tim golom, ali je uspeo da izjednači s bele tačke u 33. minutu, kada je Bruno Fernandes postigao gol za 1:1. Tim rezultatom se otišlo i na poluvreme, iako je Junajted bio dosta bolji rival u tom prvom poluvremenu. Ali, nisu iskoristili svoje šanse i stigla je kazna.

Ponovo je pogodio Ilkaj Gindogan u 51. minutu i tako je svom klubu doneo drugi trofej ove sezone. Junajted će još jednu godinu završiti bez trofeja.

(Telegraf.rs)

Video: "Junajted na prodaju": Navijači u Mančesteru se okupili, žele odlazak gazde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mil

    3. jun 2023 | 18:16

    pobedio syti ok nije ga potukao sramno utakmica sa max odugovlacenjem do max dva dobra udarca i to je to docice dan uskoro NAPRED JUNAJTED

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA