Vreme čitanja: oko 1 min.

Benzema dobija do sada neviđeni ugovor u svetu fudbala: Država dala vrtoglavu sumu i prosleđuje ga dalje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saudijci se ne šale

  • 3
Karim Benzema Foto: Tajnug - AP

Karim Benzema, posle kraja saradnje sa Realom, nastaviće karijeru u Al Itihadu u naredne dve godine, ali ugovor neće potpisati sa čelnicima kluba iz Džede, već sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije, objavio je španski sportski dnevnik "As".

Benzema (35) će za dve godine zaraditi 200 miliona evra, a Ministarstvo sporta će ga po potpisu koji se očekuje u sredu proslediti da igra za Al Itihad koji će na jesen igrati u Ligi šampiona Azije i sa francuskim napadačem u špicu će biti favorit za osvajanje takmičenja.

Španski "As" dodaje da je sledeći cilj Ministarstva sporta Saudijske Arabije da Leo Mesi pojača i treći veliki klub u državi, Al Hilal iz Rijada, gradskog rival Al Nasra za koji igra Kristijano Ronaldo.

Dovođenje velikih imena u Saudijsku Arabiju je, kako ističe na kraju "As", deo projekta čiji je cilj da ta azijska država dobije organizaciju Mondijala 2030 ili 2034. godine, samostalno ili zajedno sa nekim, a pominjali su se ranije Egipat i Grčka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA