Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo može da režira samo fudbal: Genk bio "šampion" na 4 minuta, morate videti kako je Antverp osvojio titulu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak tri tima s bila u igri za šampionski pehar, a na kraju je Aldevereld u 4. minutu nadoknade doneo pehar u Antverpen posle 66 godina

  • 0
Tobi Alderveld, FK Antverpen Foto: Profimedia

Triler u poslednjem kolu belgijskog prvenstva! Antverp je osvojio titulu čekanu 66 godina i to posle prave drame.

Igrači Antverpena su odigrali nerešeno 2:2 protiv Genka, a taj bod im je bio dovoljan za osvajanje šampionskog pehara, pošto je njihov konkurent Union poražen na svom terenu od Briža.

Uh, odakle početi?! Imali su šampionski pehar u svojim rukama fudbaleri Uniona sve do 90. minuta utakmice, a onda se dogodilo pomračenje svesti i sve je otišlo niz vodu.

Prvi gol su primili u poslednjem minutu meča, a potom u nadoknadi vremena primili su još 2 i tako doživeli poraz koji je značio i kraj snova o tituli.

I u Genku je bilo dramatično. Antverpenu je titulu doneo legendarni Tobi Aldevereld golom za izjednačenje u 4. minutu nadoknade vremena.

Interesantno je da je Genk bio na prvom mestu na tabeli upravo u periodu od 90. do 94. minuta, dok su imali vođstvo 2:1, a Union gubio od Briža. Ipak, nisu uspeli da sačuvaju mrežu do kraja.

(Telegraf.rs)

Video: Radnik je opstao u Superligi Srbije, navijači sa bakljama uleteli na teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA