≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicija se nastavlja: Hamburg ostao bez Bundeslige, Švabe izborile opstanak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sekunde ih delile od direktne promocije...

  • 2
FK Štutgart Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Štutgarta i u revanšu su porazili Hamburg u gostima 3:1 i tako potvrdili pobedu iz prve utakmice i opstanak u Bundesligi.

Veliku zalihu popularne Švabe unele su u revanš, pošto su na svojoj "Mercedes-Benc Areni" pre nekoliko dana slavili 3:0.

Kitel je već u šestom minutu razgalio preko 50 hiljada domaćih navijača koji su tada verovatno pomislili da bi njihov tim mogao da učini podvig sličan onom Šefild venzdeja u plej-ofu za popunu Čempionšipa.

Tinjala je dugo nada, lep gol Žirasija petom poništen je pa se na poluvreme otišlo sa minimalnim vođstvom. Već u prvih dvadeset minuta nastavka sve dileme su razrešene. Milot je postigao dva pogotka i tako omogućio Štutgartu da izbegne treću relegaciju iz Bundeslige u poslednjih sedam sezona. Konačan rezutlat postavio je Silas u sedmom minutu nadoknade.

Sa druge strane, HSV je posle ludačkog finiša sezone i raspleta tokom kojeg su u poslednjim trenucima ostali bez direktne promocije, ponovo izgubio u baražu, baš kao i godinu dana ranije, tada od Herte. Prethodno su tri sezone u nizu zauzimali četvrto mesto u Cvajti, zbog čega su sa pravom dobili epitet baksuznog kluba.

Da podsetimo, plasman u Bundesligu prethodno su obezbedili Hajdenhajm i Darmštat, dok su u niži rang ispali Herta i Šalke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA