Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni fudbaler Bajerna najavio totalni remont: " Klub će ovog leta napustiti bar petorica igrača"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Benžamen Pavar, Alfonso Dejvis, Sadio Mane, Serž Gnabri, samo su neka od imena koja bi u ovom prelaznom roku mogla da napuste minhenski klub

  • 0
Lotar Mateus Foto: MN Press

Legendarni fudbaler Bajerna iz Minhena i Nemačke reprezentacije Lotar Mateus izjavio je da bavarski klub očekuje veliki remont kada je igrački kadar u pitanju.

- Gotovo je sigurno da će biti velikih promena, četvorica ili petorica igrača će ovog leta napustiti Bajern, a možda postoji i neko koga niko ne očekuje, da i igrači iz reprezentacije - izjavio je Mateus.

Zatim se nadovezao na činjenicu da je većinu igrača Bajerna doveo sada već bivši trener, Julijan Nagelsman.

- Većinu fudbalera koji su trenutno u ekipi doveo je Julijan Nagelsman koji je imao podršku Hasana Salihamidžića i Olivera Kana. Ali, sada je stiglo Tuhelovo vreme i pitanje je šta on želi. Ova ekipa je solidna, ali drugu godinu zaredom daleko je od trofeja u Ligi šampiona i sigurno je da će biti promena. U ovom trenutku imamo dvojicu golmana više, iako sam siguran da će Somer, ako bude hteo, otići jer želi minutažu. Sada kada se Manuel Nojer skoro oporavio, takođe mislim da za Aleksandera Nubela nema budućnosti u Minhenu - istakao je Mateus.

Podsetimo, još ranije su neki igrači Bajerna najavili odlaske.

FK Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP

Među prvima su to učinili Benžamen Pavar i Lukas Ernandes, dok se Dejli Blind već oprostio od kluba. Alfonso Dejvis je na meti Reala iz Madrida, a na transfer-listi kluba bi mogli da se nađu i Serž Gnabri, Sadio Mane i Liroj Sane.

Bajern pomenutim igračima neće praviti problem u izboru nove sredine i spreman je da sasluša sve ponude, a nema sumnje da će ih biti.

Bavarci pod trenerskom palicom Tomasa Tuhela imaju visoke ambicije. Nema sumnje da će posle "čistke" na red doći i dolasci, ali za sada je prioritet rasterećenje igračkog kadra.

(Telegraf.rs)

Video: Trener koji je uveo Partizan u Ligu šampiona bodri Bajern protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA