Vreme čitanja: oko 1 min.

Katai najkonstantniji igrač Zvezde, sezonu završio sa dabl-dabl učinkom

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Superligi je ptopustio samo dva duela

  • 3
FK Crvena Zvezda - FK Vojvodina Foto: Nikola Tomić

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai proveo je ove sezone na terenu 3.502 minuta i bio je najkonstantniji igrač "crveno-belih", saopštio je danas beogradski klub.

Katai je ove sezone sa Crvenom zvezdom odbranio "duplu krunu". On je postigao 19 golova u svim takmičenjima.

- Zvezdin 'Magiko' je u takmičarskoj sezoni 2022/23. proveo na terenu 3.502 minuta. To se može prevesti u cifru 50 utakmica, koliko je popularni čarnobnjak u kopačkama odigrao, što ga čini najredovnijim igračem Crvene zvezde. Uz to Katai je postigao 19 golova i zabeležio 12 asistencija, što implicira da se može pohvaliti 'dabl-dabl' učinkom - navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Katai je u Superligi od 37 duela propustio samo dva, a na terenu je proveo 2.467 minuta.

FK Crvena Zvezda - FK Vojvodina Foto: Nikola Tomić

- Katai je u proseku pogađao mrežu rivala na svakom drugom susretu. Povremeno je ulazio sa klupe kao 'as iz rukava' i donosio prevagu na terenu. Odigrao je svih šest mečeva u grupnoj fazi Ligi Evrope, a postigao je po gol Ferencvarošu i Trabzonu. Odigrao je tačno 400 minuta. Sa druge strane u kvalifikacijama za Ligu šampiona odigrao je četiri utakmice. Ceo meč je odigrao protiv Makabija u revanšu na Marakani, dok je nešto pre kraja utakmice napuštao teren na preostale tri utakmice. Katai je tu prikupio 277 minuta aktivne igre - dodaje se u saopštenju beogradskog kluba i napominje:

- Nadomak Kataija po broju nastupa su bili kapiten Milan Borjan i štoper Strahinja Eraković sa po 47 odigranih mečeva, a zanimljiva činjenica jeste da su i više minuta proveli na terenu u odnosu na Kataija. Takođe, zavidnim brojem utakmica se mogu pohvaliti Aleksandar Dragović (44 nastupa), Gelor Kanga (43 nastupa), Osman Bukari (42 nastupa), Mirko Ivanić (41 nastup)...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GOOFY

    6. jun 2023 | 17:36

    šilja evro kupovi 15 utakmica 4 gola

  • još bolji je

    6. jun 2023 | 17:36

    pešić u odno su ma to da i ne dolazi na utakmice

  • FANTOM(68)

    6. jun 2023 | 16:21

    On je ostvario tripl-dabl. 37 utakmica, 19 golova i 12 asistencija. Pa ovo je bre fudbal a ne košarka. Možda i kvatrl- dabl? Dvanaest puta zamenjen u 37 utakmica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA