≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arigo Saki za Telegraf o čuvenom meču "u magli Marakane"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetio se čuveni trener Milana još jednom na dešavanja iz 1988. godine

  • 7

Siniša Mihajlović je nedavno napustio ovaj svet, ali njegovo ime se i dalje može prelomiti preko usana mnogih fudbalskih fanatika. U njegovu čast će se održati i fudbalski kamp u Srbiji koji će nositi naziv "Italijanski fudbal u Beogradu", a biće posvećen upravo Mihi i Paolu Rosiju.

U sklopu predstavljanja ovog kampa, jedan od gostiju je bio i Arigo Saki, čuveni trener Milana, koji je ostao upamćen i po onom duelu sa Crvenom zvezdom davne 1988. godine, kada je Zvezda bila na pragu prolaska, ali je potom magla bila ta koja je prekinula meč.

Kasnije je meč nastavljen, odnosno ponovljen, a Saki se podsetio toga, iako je svojevremeno izjavio da je to bilo jedno od najneprijatnijih iznenađenja.

- Ne, bilo je posebnih momenata, pre svega ujutru je bio trening kad smo čuli pucnjavu. Igrači su bili malo hm... Rekao sam im tada da nije to ništa, tako je izgledalo... Zatim, znamo šta je bilo s maglom, u drugoj utakmici su bila otvorena vrata, mogli su svi da uđu, sećam se da je Gulit razgovarao sa Galijanijem koji je upitao koliko će biti ljudi, a oni su im odgovorili oko 120.000. A na pitanje koliko ih inače ima, oni su rekli 40.000. Tada su upitali, a šta je sa ostalih 80.000? E, oni su došli da gledaju nas - rekao je Arigo Saki o tom meču u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Evrogol fudbalera Novog Pazara: Borjanu pravo u rašlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca LJotic

    8. jun 2023 | 19:22

    Kako se Milan izvuko tad da prodje dalje da nije bilo magle Crvena Zvezda bi sigurno izbacila Milan i bila bi Prvak Evrope pre Barija a danas bi sigurno imali nekoliko Titula Prvaka Evrope u fudbalu.

  • Rade

    8. jun 2023 | 18:00

    I ne moz biti svaki Arigo Saki

  • Rade

    8. jun 2023 | 17:58

    Ajde da te vooodim svojoj baki, ja se zovem Arigo Saki...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA