Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolubara poslala žalbu Sudu u Lozani: Lazarevčani zahtevaju vraćanje bodova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, ostaje nam da vidimo kakvu će odluku doneti CAS, kao i da li će to uticati na početak nove sezone u Superligi Srbije

  • 2
Fk Partizan - FK Kolubara Foto: MN Press / Marko Metlaš

Čelnici Kolubare odlučili su da se obrate Sudu za sportski arbitražu (CAS) u Lozani, i to zbog odluke Komisije za žalbe FSS, koja je potvrdila raniju odluku Disciplinske komisije.

Prethodno je upravo Disciplinska komisija FSS donela odluku da Kolubaru kazni oduzimanjem devet bodova, što je tim iz Lazarevca koštalo ispadanja iz Superlige Srbije.

Kako javlja "Mocartsport", predstavnici kluba iz Lazarevca, napomenuli su da je "odluka Disciplinske komisije doneta uz flagrantno nepoštovanje procesa", a uz to i da nisu imali uvid u dokaze na osnovu kojih su kažnjeni. Takođe, Lazarevčani su istakli da je Kolubara jedan od retkih klubova koji je ovako kažnjen, kroz više od 100 slučajeva i istraga koje su pokrenute na inicijativu Evropske kuće fudbala (UEFA).

FK Partizan - FK Kolubara Foto: MN Press / Marko Metlaš

Kao jedan od argumenata, čelnici Kolubare naveli su slučaj RFK Novi Sad, u kojem je vojvođanski klub oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza. Uz to, Lazarevčani zahtevaju da Sud deluje u što kraćem roku, s obzirom na to da je početak nove sezone zakazan za 22. jul, i da situacija može uticati na pregovore sa sponzorima i igračkim kadrom.

Samim tim, iz Kolubare zahtevaju da kazna bude poništena, i da tabela za proteklu sezonu bude obnovljena uz nadoknađenih devet bodova, čime bi tim iz Lazarevca bio devetoplasiran sa 41 bodom.

Ipak, ostaje nam da vidimo kakvu će odluku doneti CAS, kao i da li će to uticati na početak nove sezone u Superligi Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Kolubara pobedila u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    8. jun 2023 | 19:18

    Umesto da privedu sekretara za pronevere, nasa drzava dopusta da taj isti salje nekome zalbu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA