≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizan vraća svoje dete: Nikola Antić posle 12 godina crno-beli

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nekadašnji polaznik škole, kapiten generacije u kojoj su bili Marković, Mitrović i Ninković, posle živopisne karijere ponovo u Humskoj umesto Slobodana Uroševića

  • 4
Nikola Antić Foto: MN Press

Nekadašnji polaznik Omladinske škole Partizana i kapiten u generaciji rođenoj 1994. godine – Nikola Antić (29) vratiće se u Humsku posle 12 godina i vrlo živopisne karijere što u Srbiji, što u inostranstvu.

Antić je projektovan kao zamena za Slobodana Uroševića na poziciji levog beka i među crno-bele bi trebalo da stigne iz ruskog Himkija sa kojim ima važeći ugovor, ali i mogućnost da izađe iz priče kao slobodan igrač zbog finansijskog nepoštovanja istog, kao i ograničenja broja stranaca u drugoj ligi Rusije, u kojoj će pomenuti klub igrati naredne sezone.

Prema saznanjima "Telegrafa", iskusni fudbaler je u ponedeljak bio na stadionu Partizana i pregovarao o povratku.

Rekosmo već, Nikola Antić je sedam godina školovan u Partizanu, od 2004. do 2011. godine, bio je kapiten u generaciji u kojoj su stasali Lazar Marković, Aleksandar Mitrović i Nikola Ninković, ali ga je put u seniorskoj selekciji odveo na drugu stranu, jer su u Humskoj tada imali igrače poput Marka Lomića, Ivana Obradovića, Aleksandra Lazevskog i naprosto nije bilo prostora za momka koji je tek trebalo da se dokazuje.

Nikola Antić Foto: MN Press

Iskoristio je to Rad, odnosno tadašnji čelnik “građevinara” Ranko Stojić, koji ga je odveo na Banjicu i dao mu četvorogodišnji ugovor, s tim da je u prvoj sezoni bio na pozajmici u fudbalskom klubu Palić. Posle dve godine zapao je za oko Crvenoj zvezdi, gde se obreo leta 2014. godine i takođe potpisao četvorogodišnji saradnju, ali se u Ljutice Bogdana zadržao samo nekoliko meseci, uz dve odigrane utakmice, u prvenstvu i Kupu.

Potpisao je potom u zimskom prelaznom roku za Jagodinu, odigrao polusezonu da bi potom prešao u redove Vojvodine gde je proveo tri sezone, bio jedan od najstandardnijih fudbalera (105 mečeva, jedan gol), zavredio i kapitensku traku.

U zimu 2019. godine direktno sa zimskih priprema u Antaliji, prešao je u redove Šahtjora iz Soligorska, gde je takođe proveo tri godine, odigrao gotovo sto utakmica, uz tri osvojene titule šampiona Beorusije, jedan Kup i jedan Superkup pomenute zemlje.

Prošlog leta je prešao u redove Himkija, u kome je bio standardan na poziciji levog beka, međutim, pomenuti ruski premijerligaš robuje trenutnoj situaciji u toj zemlji, uslovljenoj ratnim zbivanjima, te zarade kasne i naprosto je teško za funkcionisanje. Otuda je i Antić rešio da menja sredinu, a odlazak Uroševića i “otvaranje” pozicije u Partizanu su mu dobro došli da brzo pronađe klub, odnosno da se vrati u sredinu koja mu je dobro poznata.

Napomenimo i to da je Antić u mlađim selekcijama bio standardni reprezentativac u kadetskoj i omladinskoj selekciji sa kojom je 2013. godine osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji (interesantno je da je i Urošević bio deo te ekipe), a upisao je kasnije i nekoliko melčeva za mladu i selekciju do 23 godine Srbije.

Pisali smo i ranije da će crno-beli, uprskos besparici, pokušati da se pojačaju u letnjem perlaznom roku na nekoliko pozicija, s tim da bi mesta u odbrani trebalo da zauzmu igrači sa srpskim pasošem, dok će ofanzivnije biti mahom targetirani stranci.

Što se Antića tiče, on na stolu ima i ponudu Vojvodine, ali je u ovom momentu bliže Humskoj...

(Telegraf.rs)

Video: Bivši fudbaler Partizana pričao o eventualno povratku među crno-bele

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA