Vreme čitanja: oko 1 min.

Mančester junajted dobija katarske vlasnike!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon što su sadašnji vlasnici, porodica Glejzer, odlučili da prodaju klub, kao potencijalni kupci navode se katarski bankar šeik Džasim i petrohemijski milijarder Džim Retklif

  • 3
Old Traford, FK Mančester Junajted, stadion Foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Neminovnost je da Mančester junajted dobija novog vlasnika. Sadašnji vlasnici, porodica Glejzer, koji su u klubu od 2005. godine, odlučili su prema pisanju lista Al Watan iz Katara, da prihvate ponudu katarskog šeika i da će Džasim bin Hamad Al Tani postati novi vlasnik.

Bankar, čije je puno ime šeik Džasim bin Hamad Al Tani, podneo je, kako je njegova stranka opisala, petu i odlučujuću ponudu u pokušaju da prebaci onu koju je poslao Džim Retklif, petrohemijski milijarder koji je već dugo uključen u sport.

Na takav potez se odlučio, jer je, prema navodima, Retklif već bio viđen kao novi vlasnik i čovek koji je zavredio poverenje braće Glejzer.

Oba potencijalna kupca imaju svoje planove kako upravljati klubom. Šeik Džasim ima u planu da otkupi 100 odsto deonica kluba, dok Retklif hoće 60 odosto, pa nije isključeno da trenutni vlasnici ostanu u klubu i kao savetnici.

Proces prodaje se prilično odugovlačio, a Avram i Džoel Glejzer su ostali u nedoumici kada bi ime potencijalnog vlasnika moglo da bude objavljeno. To se promenilo tokom vikenda, sa opsežnim izveštajima koji sugerišu da je odluka bila neizbežna.

Familija Glejzer je mančesterskim timom rukovodila punih 18 godina, i to sa puno uspeha. Od 2005. godine klub je osvojio pregršt trofeja, uključujući i trofej Lige šampiona 2008. godine, kada je u finalu pobeđen Čelsi posle boljeg izvođenja penala.

Ovi američki milijarderi trenutno drže 69 odsto akcija kluba, a izgleda da su im ovo poslednji dani na čelu kluba sa Old Traforda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA