≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesi stigao u Peking i iznervirao celu Kinu jednim pitanjem na aerodromu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbunjen je i Argentinac bio, ali...

  • 1
Lionel Mesi Printskrin: Twitter/@laligafrauds

Argentinski napadač Lionel Mesi poprilično se "preznojio" na aerodromu u Pekingu, jer je postavio pitanje koje je iznerviralo verovatno celu Kinu!

Mesi je u Peking stigao privatnim avionom, nakon što je imao stajanje na Tajvanu, da bi ga carninici zaustavili zbog problema sa pasošem.

Novi član Intera iz Majamija je, kako piše "El Konfidencijal", imao kraj sebe španski pasoš, a ne argentinski. Španski državljani mogu da uđu na Tajvan bez vize sve dok njihov boravak ne prelazi 90 dana, dok su u Kini carnici tražili da im pokaže argentinski.

Pomalo zbunjen, Mesi je u tom trenutku postavio pitanje koje je i te kako naljutilo Kineze: "A, Tajvan nije Kina?"

Tajvan jeste autonomna pokrajina koja je proglasila nezavisnost, mada ga Kina smatra svojim delom zemlje i predmetom unutrašnjeg spora. Prema vlastima u Pekingu, Tajvan je provincija koja je deo onoga što nazivaju "jedna Kina" i Kinezi Tajvan kao pokrajinu koja će jednog dana ponovo biti sastavni deo zemlje.

(Telegraf.rs)

Video: Argentinci okružili Mesijev automobil: Nema mira gde god da se okrene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Batigol

    16. jun 2023 | 13:02

    Zamislite kakva bi tek vest bila da Mesi dodje u Srbiju preko Albanije i da ovima tamo kada mu zatraže pasoš poruči ,Kosovo je srce Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA