≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Englezi i Francuzi se poigravali sa autsajderima: Bez velikih iznenađenja u kvalifikacijama širom Evrope

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trijumfi Danske, Švajcarske, Ukrajine...

  • 0
Fudbalska reprezentacija Engleske, Trent Aleksandar-Arnold Foto: Tanjug / AP

Na terenima širom Starog kontinenta nije viđeno baš nikakvo iznenađenje. Uloge favorita uglavnom su opravdale sve reprezentacije na startu treće runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Engleska je u grupi C gostovala Malti u Valeti i kući vratila sva tri boda - 4:0. Mrežu domaćeg tima načeo je auto-golom Ferdinando Apap u osmom minutu, vođstvo povisio Trent Aleksandar-Arnold, dok su konačan rezultat sa dva pogotka sa bele tačke postavili Hari Kejn i Kalum Vilson.

U istoj grupi Ukrajina je šokirala Severnu Makedoniju u Skoplju i iz zaostatka od dva gola došla do trijumfa od 3:2. Bardi i Elmas su za 40 godina bacili goste na kolena, ali su u nastavku Zabarnji, Konoplja i Cigankov odneli ceo plen. Verovatno presudan momenat bilo je isključenje Musliua pri rezultatu 2:2.

Engleska posle tri runde ima 9 bodova, po tri imaju Italija, Ukrajina i Severna Makedonija sa po utakmicom manje, dok je Malta bez poena.

Francuzi su u svojoj grupi B imali lagan posao protiv Gibraltara i takođe su sa gostovanja uspeli da izvuku maksimum - 3:0. Dosta jaka postava selektora Didijea Dešama nije bila naročito precizna, ali su svakako precizni bili Olivije Žiru na sjajan način i Kilijan Embape, dok je i Mueli u nastavku sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Grizman je upisao 120. nastup za Galske petlove, i čak 77. u nizu, bez propuštenog meča, dok se Žiru sa 123 utakmice izjednačio sa Tjerijem Anrijom na trećem mestu večne liste.

I Grci su upisali pobedu nad Irskom (2:1) pa se sada borba za drugim mestom poprilično zakuvala. Francuska je lider sa 9, Grčka je takođe maksimalna, ali sa 6 bodova iz dva meča. Sledi Holandija sa 3 i Irska i Gibraltar bez poena.

Interesantno je bilo i u Andori gde je Švajcarska slavila samo sa 2:1, Danskoj gde je Vind bio jedini strelac protiv Severne Irske, kao i u duelima Vels - Jermenija (2:4) i Letonija - Turska (2:3) gde smo videli dva gola u samom finišu, najpre za izjednačenje domaćina, potom i novo vođstvo i trijumf Turaka.

Do slavlja su došli i Finska, Kazahstan i Izrael.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA