Vreme čitanja: oko 1 min.

Real završio Benzeminu zamenu: Reprezentativac, koji proživljava drugu mladost, se vraća kod kuće

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je već bio član "kraljevskog kluba" od 2009. do 2012. godine

  • 0
Hoselu Foto: Tanjug/AP

Real Madrid je uspeo da zamenu za Karima Benzemu pronađe u tri godine mlađem Hoseluu iz Espanjola.

Već neko vreme se spekulisalo da Madriđani planiraju da vrate svoje dete na "Santjago Bernabeu" kao zamenu za bivšeg kapitena koji na kraju nije odoleo arapskim milionima i otišao put Saudijske Arabije.

Fabricio Romano, jedan od najinformisanijih novinara na celom svetu kad je reč o fudbalskim transferima, potvrdio je da je posao gotovo i da 33-godišnji napadač se vraća u Madrid na jednogodišnju pozajmicu.

Madriđani će Espanjolu platiti 500.000 evra za jednogodišnju pozajmicu uz mogućnost otkupa na kraju sezone po ceni od 1,5 miliona evra.

Da bi se vratio u klub svoje rane mladosti španski reprezentativac je pristao čak i manju platu nego što ju je imao u timu iz Barselone.

Hoselu je prošle sezone doživeo drugu mladost, postigavši 16 golova na 34 meča u Primeri, što ga je dovelo na treće mesto strelaca. Ujedno postao je i španski reprezentativac i pre nekoliko dana je svojim golom upravo odveo Španiju u finale završnog turnira Lige nacija.

Hoselu je bio član Reala od 2009. do 2012. ali je upisao samo tri meča.

Vrlo verovatno da u Madridu gledaju na Hoselua kao privremenu zamenu za Benzemu i kao igrača koji bi mogao tokom naredne sezone da nadomesti njegove golove, da bi sledećeg leta konačno realizovali transfer Kilijana Embapea, koji im je primarna meta.

(Telegraf.rs)

Video: Eraković: Svaka pobeda je bitna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA