≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastav Srbije za juriš u Bugarskoj: Piksi traži idealnu kombinaciju u vezi, a jedan igrač će biti nagrađen

Vreme čitanja: oko 1 min.

U izostanku Vlahovića, Jovića i Mitrovića, glavni napadački teret će pasti na Dejana Joveljića

  • 31
Reprezentacija Srbije, sastav 2022 prazan Foto: Telegraf.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 20.45 igra duel četvrtog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske u Razgradu, a selektor Dragan Stojković Piksi najviše je imao glavobolja u ofanzivi gde su potencijali znatno umanjeni izostankom glavnih napadača i nosilaca igre.

Iako je Predrag Rajković bio na golu protiv Jordana, jasno je da će se Vanja Milinković Savić vratiti na poziciju prvog čuvara mreže.

U odnosu na taj prijateljski meč, totalno će biti izmenjena štopera linija, pa se pozadi očekuju Nikola Milenković i Strahinja Pavlović sa Nemanjom Gudeljom koji će biti u centru odbrane.

To se, nekako, ne dovodi u pitanje, a kao i obično, Filip Kostić je pored jedne aut linije, dok će sa druge strane biti Andrija Živković.

Najveći značaj, u ovoj formaciji, imaju zadnji vezni fudbaleri koji će morati dosta da pomažu centralno-bekovskoj liniji.

Iz sredine, najveća defanzivna zaduženja bi trebalo da ima Saša Lukić, dok će i napred i nazad gledati Ivan Ilić.

Ono što igra u Laciju, igraće i za Srbiju - Sergej Milinković Savić će razmišljati blago o defanzivi, ali više o napadački solucijama, jer se mora dati i gol u Bugarskoj kada se već ide na pobedu.

Reprezentacija Srbije, sastav Foto: Telegraf.rs

Organizator igre je standardno Dušan Tadić koji će ići od ofanzivne sredine ka levoj strani odakle je najopasniji, ali Sergej i on će biti definitivno fleksibilniji uz dodatke da će morati da se vraćaju po loptu.

U izostanku Vlahovića, Jovića i Mitrovića, glavni napadački teret će pasti na Dejana Joveljića, strelca dva gola protiv Jordana.

Sam Piksi je rekao da je Joveljić uz taj blic i sprečavanje sramote protiv Jordanaca (3:2) sebi kupio mesto za Bugare, tako da je sve jasno kako će dejstvovati Orlovi u Razgradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    19. jun 2023 | 20:16

    Menjaj formaciju strucnjace..posle svetskog prvenstva i onakve sramotne igre,pijancenja i nezainteresovanosti ne verujem da iko vise veruje u vas

  • Pa zašto?

    19. jun 2023 | 20:20

    Opet sa 3 nazad, na SP se videlo iz aviona da to ne valja.

  • 4:3

    19. jun 2023 | 20:12

    ili 3:2 protiv jordana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA