≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Englezi razorili Makedonce sa 7:0, Belorusi pobedili tzv. Kosovo i udaljili ih od EURA

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izuzetno efikasno veče na Vembliju

  • 0
Engleska, fudbalka reprezentacija Engleske Foto: AP/Tanjug

Englezi su nemilosrdno pregazili Severnu Makedoniju i naneli im težak debakl na Vembliju, gde su ih savladali sa 7:0!

Ovim trijumfom faktički su Englezi došli na prag plasmana na Evropsko prvenstvo, pošto imaju maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice.

Briljirao je Bukajo Saka, koji je postigao het-trik i tako postao najmlađi reprezentativac koji je tri puta pogodio mrežu za Gordi Albion. Dva gola dodao je Hari Kejn, a po jedan su dali Markus Rašford i Kalvin Filips.

Prethodno je u ovoj grupi Ukrajina savladala Maltu teškom mukom posle dva penala i sada su oni na drugom mestu, uz meč više od Italije, koja ima tri boda.

Važnu pobedu ostvario je i Izrael, koji je savladao Andoru sa 2:1, ali su se i oni mučili ozbiljno protiv potpunog autsajdera.

Za Izrael je na golu bio novi čuvar mreže Crvene zvezde Omri Glacer, koji se neće rado sećati ovog meča, pošto nije uspeo da sačuva mrežu protiv Andore, pošto ga je u 52. minutu matirao Berto Rosas.

Golove vredne tri boda za Izrael dali su Šlomo u 42. minutu i Solomon u 61. minutu.

Izrael je ovim bodovima izbio na treće mesto u grupi sa sedam bodova.

Prva je Švajcarska, koja je propustila neverovatnu priliku da zadrži maksimalan učinak. Oni su golovima Amdunija u 28. i 41. minutu vodili sa 2:0 do 89. minuta protiv Rumunije, a onda su dozvolili sebi da u samoj završnici prime dva gola i ostanu bez sigurna tri boda.

Rumui su se na volšeban način izvukli golovima Valentina Mihaile, koji je doneo veliko slavlje našim susedima, koji su sada na drugom mestu na tabeli.

U ovoj grupi I odigran je još jedan meč, na neutralnom terenu je Belorusija savladala tzv. Kosovo sa 2:1 i tako ih udaljila od potencijalne šanse da se bore za plasman na EURO.

Francuzi su savladali Grčku sa 1:0 teškom mukom, golom Embapea sa bele tačke, gde je utisak da su Grci oštećeni, jer je penal koji je Vlahodimos odbarnio ponovoljen, iako je utisak da za to nije bilo uslova.

Embape drugu šansu sa bele tačke nije propustio i Francuzi su došli do maksimalnih 12 bodova i na pragu su da matematički osiguraju plasman na Evropsko prvenstvo.

Slovenci su uspeli da odole naletima Danske i remijem u Ljubljani su došli do sedmog boda iz četiri utakmice, koliko imaju i Danci.

Na prvom mestu su se izdvojili Danci sa devet bodova, a isto toliko ima i Kazahstan, koji je iznenadio Severnu Irsku u gostima.

Važan trijumf ostvarili su i Turci, koji su savladali Vels sa 2:0 i zaposeli su čelo tabele grupe D sa devet bodova, dok Jermenija ima šest, dok Hrvatska ima četiri, ali iz dve utakmice, zbog obaveza u Ligi nacija u ovom reprezentativnom ciklusu.

(Telegraf.rs)

Video: Krstajić pričao o šansama Bugara pred meč sa Srbijom u Razgradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA