≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Juventus gubi vezistu: Njukasl želi da dovede Francuza bez obeštećenja, Stara dama u problemu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za vezistu francuske reprezentacije kome ugovor ističe krajem juna, interesovanje su pokazali klubovi iz Premijer lige, a najkonkretniji je Njukasl

  • 1
FK Juventus - FK Makabi Foto: Tanjug/AP/Fabio Ferrari/LaPresse

Čelnici Juventusa na sve načine pokušavaju da zadrže Adrijena Rabioa. Veznom fudbaleru reprezentacije Francuske ugovor sa torinskim velikanom ističe krajem juna, a Stara dama mu je ponudila nastavak saradnje.

Ipak, taj posao je daleko od realizacije jer su za usluge Rabioa zainteresovani klubovi iz Premijer lige, a najkonkretniji je Njukasl.

Torinski klub je odugovlačio sa ponudom Rabiou za nastavak saradnje, i kako sada stvari stoje, mogu da ga izgube i to bez obeštećenja.

Međutim, Rabio ni u tom slučaju ne bi menjao crno-bele boje. Kao klub u u kome bi mogao da nastavi saradnju pominje se novi učesnik Lige šampiona i najprijatnije iznenađenje Premijer lige prošle sezone, Njukasl.

Oni u Rabiou vide odlično pojačanje u veznom redu, a doneo bi i dragoceno iskustvo. Sa druge strane, i sam igrač je izrazio želju da sledeće sezone nastupa za tim koji se takmiči u Ligi šampiona.

Juventusu je takom sezone oduzeto 10 poena zbog finansijskih malverzacija, pa će se od naredne sezone takmičiti u Ligi konferencije.

Situacija oko produžetka saradnje je kompleksna, vremena za klub je sve manje.

- Rabio je dobar igrač, ali smo mu prekasno ponudili novi ugovor, izgleda da je na izlaznim vratima kluba. Moramo da radimo na potpisivanju saradnje sa novim igračem koji će ga zameniti - naveli su ranije iz torinskog kluba.

Podsetimo, 28-godišnji vezni fudbaler je u karijeri pored Juventusa nastupao još i za PSŽ i Tuluz. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 37 utakmice i postigao tri pogotka, a učestvovao je na Euru 2020. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru, gde je Francuska u borbi za trofej poražena od Argentine posle penala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA