≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gotovo! Partizan završio četvrto pojačanje, Jovanović je novi golman crno-belih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuvar mreže boravio na Kipru gde je kod čelnika Apolona izdejstvovao prevremeni raskid ugovora, pa nema prepreke za dolazak u Humsku

  • 1
Aleksandar Jovanović, FK Partizan Foto: MN Press / Nebojsa Parausic

Rekonstrukcija tima Partizana neće zabići ni čuvare mreže, iako su još uvek svi na okupu, ali je klub iz Humske već dogovorio dolazak golmana i to – Aleksandra Jovanovića, člana Apolona iz Limasola. Čuvar mreže je u boravio na Kipru kako bi isposlovao slobodu, odnosno transfer među crno-bele i u tome uspeo, pa će uz Nikolu Antića, Frenk Kanute i Aleksandra Šćekića, biti među prvim “lastama” u prelaznom roku i potpisaće ugovor na tri godine.

Želja Jovanovića, baš kao i Partizana, nije bila sporna, ali jeste važeći ugovor do 2026. godine, koji je sprečavao lakšu realizaciju posla. Međutim, čuvar mreže je od dolaska na “rajsko ostvrvo” imao džentlmenski dogovor sa Apolonom da mu neće praviti probleme ukoliko se pojavi klub koji će ga zainteresovati.

Tako je još protekle sedmice ugovorio svoje uslove sa Partizanom, a potom su dve strane zajedničkim snagama “pritisle” onu treću da popusti i dopusti Jovanoviću da se preseli u Beograd posle skoro osam godina u inostranstvu.

S obzirom na činjenicu da je Jovanović projektovan da bude prvi golman, Partizan će u narednom periodu težiti da proda Aleksandra Popovića i Nemanju Stevanovića, dok u slučaju Milana Lukača postoji mogućnost da ostane i, kao i do sada, bude podrška mlađim snagama kao treći čuvar mreže.

Što se Jovanovića tiče, karijeru je počeo u mlađim selekcijama Radničkog iz Niša i Rada, gde je potpisao i prvi profesionalni ugovor, posle čega je branio na pozajmicama u Palilulcu i Paliću. Prešao je potom u redove Donjeg Srema, u čijim redovima se zadržao sezonu, a zatim se vratio u rodni Niš i skrenuo pažnju izuzetnim odbranama u sezoni 2015/2016.

Partizan se još tada interesovao za njega, ali ga je kupio danski Arhus gde je takođe odlično branio i izborio se za poziv španske Ueske. Ipak, na Pirinejima je išlo nešto teže, pa se vratio u Arhus na pozajmicu, zatim se obreo i u Deportivu iz La Korunje, da bi 2020. prihvatio ponudu Apolona iz Limasola u kome je neprikosnoven među stativama i prošloga leta, kada su se crno-beli takođe interesovali za njega, produžio je ugovor do pomenute 2026. godine.

Ipak, Jovanović je procenio da je vreme za povratak kući i ovoga puta prihvatio ponudu Partizana.

(Telegraf.rs)

Video: Reakcija Igora Duljaja posle poslednje utakmice Partizana u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA