≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Žan Filip Kraso predstavljen na Marakani: Njegova majka aplaudirala posle izgovorenih reči

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crveno-beli predstavili jedno od najvećih pojačanja za Ligu šampiona

  • 8
Žan Filip Kraso Foto: Crvena zvezda

Crvena zvezda je predstavila svoje najveće pojačanje u letnjem prelaznom roku - napadača iz Obale Slonovače, Žana Filipa Krasoa, koji stiže iz francuskog Sent Etjena, gde je bio najbolji strelac svog tima i treći najefikasniji igrač Lige 2.

Kraso je u Ligi 2 postigao 17 golova, ali je imao i 12 asistencija, tako da mu nije strano ni proigravanje saigrača, što je očigledno karakteristika koju na Marakani takođe cene.

Njega je predstavio sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela, koji mu je poželeo sreću.

- Zadovoljstvo mi je da predstavim prvo pojačanje u ovom prelaznom roku, tražili smo napadača, a pred vama je Žan Filip Kraso, koji je igrao u Sent Etjenu, bio najbolji igrač, takođe igra u reprezentaciji Obale Slonovače. Moje mišljenje je da poseduje veliki kvalitet, koji će unaprediti kvalitet i igru Crvene zvezde. Želim mu da ovde ostvari sve snove i da bude podjednako efikasan - rekao je Mitar Mrkela.

Kraso je potom izneo svoje prve impresije i istakao da jedva čeka da počne sezonu.

- Tek sinoć sam stigao u Beograd, nisam imao vremena da upoznam grad, ali sam srećan što sam ovde, jedva čekam da počnem da radim ono što najbolje znam, da igram fudbal. Srećan sam što sam u Zvezdi, za koju sam čuo i ranije, takođe bih pozdravio i navijače Zvezde ovom prilikom.

Žan Filip Kraso, FK Crvena zvezda Foto: Telegraf

Kako si se odlučio za ponudu Zvezde, pominjali su se mnogi klubovi, od Egipta, Saudijske Arabije i Nemačke, šta je presudilo da odabereš Zvezdu?

- Presudilo je to što mogu da budem šampion sa klubom, a sada sam bio u drugoj ligi. To je nova etapa u mojoj karijeri, jer dolazim i u čuveni klub. Razgovarao sam i sa Markom Marinom, koji mi je davao savete.

Postoji li doza pritiska, pošto si došao kao najveće pojačanje i odmah na startu ćeš igrati Ligu šampiona?

- Ne osećam pritisak, jer sam već imao prilike da igram u Francuskoj s PSŽ-om finale Kupa Francuske. Osećam to kao podstrek i više kao pozitivnu energiju koja me pokreće i sa radošću čekam da krenem u nove pobede.

Kraso se odlučio za broj 17, pa je upitan da li postoji neki poseban razlog.

- Sedam i 17 su brojevi koji mi se prepliću i donose sreću. U Sent Etjenu i u Ažaksiou su mi doneli sreću, a takođe su mi i privatno povezani i verujem da će mi doneti sreću - rekao je Kraso, čija je majka aplaudirala na te reči.

Žan Filip Kraso, FK Crvena zvezda Foto: Telegraf

Kako bi sebe opisao kao napadača, da li si target men, ili više učestvuješ u igri?

- Odgovara mi promena i polivalentno igranje. Dosadno je da budem samo na jednoj poziciji, volim da budem u dodiru sa loptom, da što više imam posed - objasnio je Kraso.

Na kraju je upitan i Mrkela da li će biti novih predstavljanja narednih dana, a otkrio je i da će svi mladi igrači ići na prvi deo priprema na Zlatibor.

- Tražimo još jednog napadača, golmana i treba očekivati novih dana promocije. Neću o imenima.

- Za sada svi igrači mlađi putuju na prvi deo priprema na Zlatiboru, novi trener želi da ih upozna, da vidi sa kakvim kvalitetom raspolažu i ko bi mogao da se uklopi. Posle Zlatibora ćemo videti da li će biti odlazaka i pozajmica - istakao je Mrkela.

(Telegraf.rs)

Video: Terzić: Završili smo golmana, zadnjeg veznog i dva špica, imaćemo 6-7 novih igrača u prvih 11 Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOSSAD

    20. jun 2023 | 17:58

    nije Bahar građevinac a ni milojević

  • biće jedan od

    20. jun 2023 | 17:57

    van la para, rišairo, dioni, bakajoko, pićini, falćineli, falko, motika, azarovi, prucev, kulibali, spiridinović, bakajoko, žirka,mustafa, ebisilio, tomane, žander, odada, salami, ... , naravno šiljo, ...

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    20. jun 2023 | 17:21

    Da da svi oni dolaze sa talentom, pa drugi trening vidis da je sve samo ne talenat, a i realno koji talenat su zadrzali u Srbiji, ni jednog , sve ih prodaju do 17godine, i onda kazu liga u kanalu ! Para vrti gde burgija nece !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA