Vreme čitanja: oko 1 min.

Mančester siti dobio pojačanje u veznom redu: Mateo Kovačić novi "građanin"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Transfer bivšeg fudbaler Čelsija koštaće klub sa Etihada 30 miliona funti

  • 0
Fudbal FK Čelsi - FK Aston Vila Foto: Tanjug/AP

Ovogodišnji osvajač Lige šampiona doveo je prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Kako javlja poznati italijanski novinar Fabricio Romano, trogodišnji ugovor sa Mančester sitijem potpisao je Mateo Kovačić.

Pošto je budućnost Gundogana i Bernarda Silve u klubu neizvesna, klub sa Etihada je morao brzo da reaguje i rano krenuo prelazni rok, a kao primarna meta označen je sada već bivši igrač Čelsija.

Hrvatski reprezentativni vezista je lične uslove sa "građanima" dogovorio još pre dve nedelje, samo se čekao dogovor klubova da bi se transfer ozvaničio.

Transfer Kovačića iz Čelsija u Mančester siti koštaće 30 miliona funti.

Sa druge strane, bivši igrač Dinamo Zagreba, Intera, Real Madrida i Čelsija poznaje Premijer ligu i već dugo godina igra na visokom nivou, pa je ovakav razvoj događaja očekivan.

Podsetimo, Kovačić je u Čelsiju proveo pet sezona, nakon što je došao u klub 2018. godine iz Real Madrida. Za to vreme uspeo je da osvoji trofej u Ligi šampiona 2021. godine, pobedivši u finalu upravo svoj sadašnji klub Mančester siti.

Sa reprezentacijom Hrvatske ima srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, dok je bronzano odličje osvojio četiri godine kasnije u Kataru.

(Telegraf.rs)

Video: Hrvat objasnio Englezima zašto je Liverpul izgubio od Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA