Vreme čitanja: oko 1 min.

Čukarički doveo Filipa Samurovića!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brđani jačaju konkurenciju među stativama

  • 1
Filip Samurović Foto: FK Čukarički

Nakon iskusnog Nenada Filipovića, FK Čukarički je u ovom prelaznom roku doveo još jednog golmana - Filipa Samurovića!

U pitanju je jedan od najboljih čuvara mreže Prve lige Srbije koji je na Banovom brdo stigao iz šabačke Mačve i tako pojačao konkurenciju pomenutom Filipoviću i starosedeocu Nemanji Beliću. Uz to, na pripremama kluba su još i Lazar Kaličanin i Dušan Begović.

- Planski smo radili, rešili smo da konkurenciju dodatno pojačamo sa po jednim iskusnim i jednim mlađim golmanom. Samurovića smo pratili duži vremenski period, imao je odličnu sezonu u Prvoj ligi Srbije, bio jedan od najboljih čuvara mreže u tom rangu takmičenja. Dobro su nam poznati njegovi kvaliteti, u njemu smo videli dugoročno rešenje, sada treba da se prilagodi na novu sredinu i da nastavi da se razvija. Na njemu je da se dokaže u narednom periodu – kazao je trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević.

Oliver Kovačević Foto: MN Press

Samurović je imao najboljeg mogućeg savetnika za dolazak na Banovo brdo, oca Milana, koji je početkom 2000-tih godina nosio dres Čukaričkog.

- Tata je igrao na poziciji štopera i defanzivnog veznog, jedini sam golman u porodici. Kad se pojavila mogućnost da pređem u Čukarički, otac je pružio najveću podršku, dobro poznaje taj klub, koji je u međuvremenu postao izuzetno dobro organizovan na svim poljima. Bio sam presrećan kad sam čuo da me želi jedan od najboljih klubova u Srbiji, ipak je velika stvar iz Prve lige Srbije doći u Čukarički.

Samurović je podsetioi  na svoje golmanske početke.

- Karijeru sam počeo u Mačvanskom Prnjavoru, odakle sam prešao u šabačku Mačvu, gde sam proveo lepih deset godina. Poslednje tri su bile u prvom timu, a prethodna je bila zaista dobra, mislim da sam konstantno dobro branio – istakao je Filip Samurović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beli

    21. jun 2023 | 16:46

    Odlican golman ,jedan od bolji mladih golmana u Srbiji . Bravo za Cukaricki ,tako radi pravi klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA