≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda predstavila Marka Stamenića kao novo pojačanje: Novozelanđanin potpisao ugovor na četiri godine

Vreme čitanja: oko 3 min.

Naravno, reč je o igraču koji korene vuče sa naših prostora

  • 0

Fudbalski klub Crvena zvezda polako, ali sigurno sklapa kockice za predstojeću sezonu u kojoj će se između ostalog naći i među evropskim velikanima u Ligi šampiona. Danas je predstavljeno i najnovije pojačanje tima.

U pitanju je Marko Stamenić, mladi fudbaler poreklom sa Novog Zelanda, a koji korene vuče iz Srbije, gde je odrastao njegov otac. On je na samom početku istakao kako je veoma ponosan na to što će naredne četiri godine nositi dres crveno-belih.

- Ćao svima, dobar dan. Pre svega sam ponosan što sam tu. Imam korene iz Srbije zbog oca i ponosan sam što ću igrati za klub i crveno-bele sledeće četiri godine. Stvarno uživam u svemu do sada, momci su me sjajno dočekali.

Otkrio je i detalje o svom poreklu, kao i o tome odakle njegova konekcija sa Srbijom.

- Moj otac je rođen i odrastao u Novom Sadu. Tokom devedesetih se preselio na Novi Zeland, tamo sam se rodio, živeo 18 godina, pre nego što sam se vratio u Evropu. Sada sam se vratio tamo odakle su mi koreni. Ovo mi je veliki ponos, da se vratim gde je moj otac odrastao i gde je živeo.

Marko Stamenić Foto: Telegraf.rs

U pitanju je igrač koji može da nastupa na više pozicija, a sam je otkrio koja je to koja mu najviše odgovara.

- Razumem šta treneru treba. Ako je važno da igram za tim, mogu da znaju da ću dati sve od sebe. Ja sebe vidim u sredini terena, neko ko može da radi i defanzivu i ofanzivu. To pokušavam da unapredim. Znam šta mogu i koliko mogu da doprinesem klubu.

Upitan je i da prokomentariše da li je navijao posebno za neki od klubova.

- Ne nikoga posebno. Tu je mnogo velikih klubova, a i mi smo veliki. Treba da se fokusiramo na nas. Gledamo da pobedimo svaki meč. Ako budemo igrali protiv velikana, to će biti velika stvar za nas. Uzbuđen sam i nadam se da ćemo se dobro pokazati.

Priređen mu je i lep doček.

- Mnogo igrača me je lepo dočekalo. Malo me zezaju što ne pričam srpski, ali naučiću ga. Sa Stefanom sam se sprijateljio i on je sa mnom tu zajedno. Ali svi ostali su takođe bili tu.

Haka je tradicionalni ples na Novom Zelandu. Da li ćemo je videti na Marakani posle nekog njegovog gola?

- Dobro je pitanje. Mislim da je haka važna posebno na Novom Zelandu. Jednom sam to radio pred novozelandskim navijačima u Kopenhagenu. Ali kada budem dao gol, slaviću sa saigračima. Kada date gol, to je zbog svih.

Marko Stamenić Foto: Gonzales Photo/Alamy Live News

Zašto je odabrao da nosi dres sa brojem šest?

- Odabrao sam šesticu zato što je posebna za mene. Nosio sam ga kada sam bio mali u svom klubu na Novom Zelandu. To je srce tima, to želim da budem u Zvezdi. Srećan sam i ponosan što ga nosim.

Nije pokušavao da zaigra neki drugi sport, pre svega ragbi.

- Ne, samo sam se fokusirao na fudbal. Moj tata je bio veliki fudbalski fanatik i zato sam krenuo da ga igram. Igrao sam iz ljubavi, tek kada sam prešao na akademiju na Novom Zelandu sam shvatio to ozbiljno. Moja majka je sa Samoe, da biste igrali ragbi, morate da budete krupni, a ja sam bio mršav.

Da li je razgovarao sa nekim drugim igračem sa Novog Zelanda koji je igrao za Zvezdu?

- Nisam. Znao sam za Mičela koji je igrao za Zvezdu. Znam ga, razgovarao sam sa njegovim prijateljima i došao do kontakta o tome kako je dobar fudbalski klub kakav je Crvena zvezda.

Na kraju je otkrio da je baš on želeo da nastupi za Crvenu zvezdu.

- Imali smo neke opcije. Na kraju sam ja odlučio da vidim gde ću najviše da uspem. To je za Zvezdu. Moja porodica me podržala u tom procesu. Svi smo srećni i ponosni to što možemo da kažemo da sam sada igrač Zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte drugi gol Zvezde protiv Voždovca: Minijature u šesnaestercu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA