Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezdin prelazni rok: "Kapitalci" stigli, još jedan napadač se čeka, a radi se i na odlascima

Vreme čitanja: oko 3 min.

Biće još promena na Marakani tokom leta

  • 12
FK Crvena zvezda, promocija trenera Foto: Mileta Mirčetić

Fudbalska "pijaca" kada je reč o Crvenoj zvezdi je u punom jeku. Klub iz Ljutice Bogdana punom parom radi na dovođenju pojačanja, i u proteklim danima već su predstavljeni Žan-Filip Kraso, Edmund Ado, Omri Glazer i Marko Stamenić.

Pomenuti fudbaleri su na Marakanu stigli kao velika pojačanja za borbu u Ligi šampiona, ali ono što je jasno u ovom trenutku jeste da se aktuelni šampion Srbije neće ovde zaustaviti.

Ono što je ranije najavio generalni direktor Zvezdan Terzić, a potvrdio i sportski direktor Mitar Mrkela, jeste da Zvezda intenzivno radi na dovođenju još jednog napadača.

Od ranije je poznato da će crveno-belu opremu zadužiti i Piter Olajinka, koji je kao i Stamenić, potpisao ugovor sa Zvezdom još zimus, ali je u Slaviji iz Praga proveo i drugi deo sezone, kako bi "odradio" ugovor do poslednjeg dana, te na Marakanu stigao kao slobodan igrač.

Marko Stamenić Foto: Telegraf.rs

Ipak, kako je potvrđeno našem portalu, on će se ekipi priključiti u ponedeljak, kada će i biti zvanično predstavljen na Zlatiboru. Razlog za to su privatne obaveze, zbog kojih je dobio nešto duži odmor.

Ono što je takođe izvesno, jeste da Olajinka neće biti poslednje pojačanje u napadu, s obzirom na to da je na pragu dolaska na Marakanu i Emanuel Late Lat. Kako je Telegrafu nezvanično potvrđeno, Late Lat je u poodmakloj fazi pregovora sa srpskim šampionom, i za očekivati je i da njegov dolazak na stadion "Rajko Mitić" bude dogovoren u narednim danima.

Ipak, može se desiti i da Late Lat ne bude poslednje pojačanje, s obzirom na to da se u krugovima Marakane može čuti ime Miloša Degeneka, o kojem se dosta pisalo u prethodnom periodu. Mitar Mrkela je potvrdio interesovanje za australijskog defanzivca, ali kako je istakao, ključni problem je popunjenost na štoperskim pozicijama, gde Zvezda već ima šest fudbalera koji mogu da je pokriju.

Ipak, kako je Mrkela istakao, dosta toga zavisiće prvenstveno od odlazaka.

Kada je reč o odlascima, potvrdili su crveno-beli da se i na tome radi, a prema rečima Mitra Mrkele, i dalje nema zadovoljavajućih ponuda.

Prethodnih dana, pisalo se da je Notingem Forest zainteresovan za Kingsa Kangvu, govorilo se čak i o cifri od 3.000.000 evra, a sportski direktor crveno-belih potvrdio je da je nekoliko klubova pokazalo interesovanje za Zvezdinog vezistu. Ipak, i dalje nema zvaničnih ponuda, te ostaje da se vidi kakva je budućnost omalenog veziste.

Predstavljanje Glazera Foto: Telegraf.rs

Takođe, na izlaznim vratima je i Marko Gobeljić, kako je Telegraf već pisao, a sa klubom će trenirati dok ne nađe adekvatnu sredinu u kojoj bi imao minutažu. Klub su već napustili Aleksandar Pešić, Radovan Pankov, Veljko Nikolić, Nemanja Motika, Petar Stanić i Marko Rakonjac, kojem je istekla pozajmica, ali nije isključeno da pored pomenutih igrača još neko napusti Marakanu.

Ono što takođe treba pomenuti, jeste i siguran ostanak Aleksandra Dragovića, a uz njega dogovoren je i ostanak Strahinje Erakovića. Ipak, talentovani štoper bi mogao da napusti crveno-bele u jednom scenariju, a to je da u Ljutice Bogdana stigne "astronomska" milionska ponuda, i u tom slučaju bi klub pristao na prodaju.

Bilo kako bilo, sportski sektor na Marakani radi punom parom, kako bi uklopio "kockice" i sastavio konkurentan tim za nastupe u Ligi šampiona, a jedno je sigurno - biće zanimljivo do kraja prelaznog roka.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljanje Marka Stamenića kao pojačanja Zvezde: "Ponosan sam što sam tu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    23. jun 2023 | 20:13

    A sta radi Duljaj..jel mesi burek :)

  • KAPITALCI

    23. jun 2023 | 21:44

    van la para, rišairo, dioni, bakajoko, pićini, falćineli, falko, motika, azarovi, prucev, kulibali, dioni,spiridinović,žirka, mustafa, ebisilio, tomane, žander, odada, salami, ... , šilja, ...

  • a danas

    23. jun 2023 | 18:58

    šta radi šiljo znali se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA