≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Partizan prodao Rikarda Gomeša u Katar

Vreme čitanja: oko 2 min.

Transfer je tokom današnjeg dana u načelu dogovoren, ostalo je da se sutra utanače poslednji detalji i ozvaniči

  • 32
Rikardo Gomeš proslavlja gol, Partizan - Novi Pazar, 8.5.2023. Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Najbolji strelac Partizana i Srbije u minule dve godine – Rikardo Gomeš napustiće klub iz Humske u tekućem prelaznom roku i nastaviti karijeru u Kataru, saznaje Telegraf. Dogovor je u načelu postignut u toku današnjeg dana, sutra će sve biti i ozvaničeno, a crno-belima će na ime obeštećenja za igrača pripasti 1.500.000 evra.

Ime kluba, na insistiranje upravo zainteresovane strane iz Katara, ostaće tajna do sutra, ali je u načelu sve dogovoreno, potpisano i ostali su samo još sitni detalji kako bi posao bio kompletiran.

Rikardo se takođe složio sa idejom da se ponovo okuša na Bliskom Istoku, jer je već branio boje Al Šarže iz Dubaija i Itihad Kalife, najpre zbog sjajne ponude koju je dobio, ali i činjenice da je u Srbiji na individualnom planu dosegao sve što je mogao, iako na klupskom nivou ovoga puta nije došao do trofeja (u prvom mandatu je osvojio Kup Srbije).

Igrački će odlazak najboljeg strelca verovatno biti mali hendikep za Partizan, dok se ne nađe pravo rešenje u napadu, ali gledajući finansijski i veliko olakšanje za budžet, jer momak za Zelenortskih ostrva ima najveću platu u timu (600.000 evra, plus 300.000 evra koz moguće bonuse), te će crno-beli moći da ulože novac u planirana pojačanja.

I sam Rikardo je na okupljanju tima nagovestio da će možda promeniti sredinu, da je došao čas, ali neće to biti Saudijska Arabija kako se minulih dana spekulisalo, pošto ta zemlja trenutno ulaže u najveće svetske zvezde, nego domaćin Svetskog prvenstva Katar, koji fudbalski takođe napreduje “koracima od sedam milja” i želi da prati ekspanziju najpoluparnije igre u tom delu sveta.

Rikardo je u protekloj sezoni odigrao 48 mečeva u svim takmičenjima, postigao je 28 golova i upisao sedam asistencija, dao veliki doprinos na terenu, no, očito je došlo vreme i za drugi rastanak koji će, kako trenutno stvari stoje, doneti dobro i jednoj i drugoj strani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac

    23. jun 2023 | 20:16

    Onaj dan beše cena od 3 do 4 miliona a sad jedva 1,5?

  • Cubaka

    23. jun 2023 | 20:27

    Ovi načisto prsli, Rikardo je bio jedini koji ih je održavao u životu, u sledećoj sezoni neće biti ni četvrti.

  • dosadili mu

    23. jun 2023 | 19:58

    časovi ljubavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA