≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni Irac novi trener ekipe srpskog reprezentativca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobičan trenerski angažman u Izraelu

  • 0
Robi Kin i Sem Olardajs Foto: Action Foto Sport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pomalo i iznenađujuć razvoj događaja u redovima izraelskog kluba. Španca Aitora Karanku na klupi Makabi Tel Aviva će zameniti ni manje ni više nego Robi Kin!

Nakon kratke saradnje sa Semom Olardajsom u Lidsu, koja se i nije baš najbolje završila jer su Paunovi ispali u Čempionšip, legendarni Irac će po prvi put sesti na klupu nekog evropskog tima kao samostalni trener.

Makabi tri godine ne zna za titulu što je za klub njihovog renomea nekad i dug period. Prošlu sezonu okončali su na trećem mestu i igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Među igračima koje će Kin imati na raspolaganju nalazi se i reprezentativac Srbije Đorđe Jovanović, treći strelac lige iz prethodne kampanje.

Robi Kin je pre Lidsa radio kao asistent Džonatanu Vudgejtu u Midlzbrou i Miku Mekartiju u selekciji Irske. Jedini samostalan posao obavljao je u Indiji 2018. godine u ekipi ATK, u kojoj je i završio igrački angažman.

U bogatoj fudbalskoj karijeri Robi Kin je nastupao između ostalog za Vulverhempton, Inter, Lids, Totenhem, Liverpul, Los Anđelese Galaksi, dok je u reprezentaciji Irske rekorder po broju mečeva (146) i golova (68).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA