≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spoj mladosti i iskustva, "klinci" obećavaju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što je ostavilo poseban pečat na Baharov debi na klupi Zvezde su mladi igrači

  • 10
FK Crvena zvezda Foto: Telegraf

Slavila je Crvena zvezda u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama, iako, ruku na srce, potpuno je jasno da prvi rival nije baš u rangu šampiona Srbije.

Pružila je selekcija Užica solidan otpor u jednom delu meča, čak postigla i gol, ali i golim okom je bilo vidljivo da je ekipa Baraka Bahara bila ta koja se "pita", i to bez nekog značajnijeg trošenja. Izraelski stručnjak je po prvi na delu video sa čime raspolaže njegov tim, a posle meča, vidno zadovoljan je napustio teren stadiona "Radomir Antić".

Kako kaže naš narod - "ko radi, taj i greši". E, pa takav utisak ostao je i posle prve kontrolne utakmice crveno-belih. Određenih grešaka je bilo, ali daleko od toga da su nepopravljive. Sa druge strane, napredak je primetan, pogotovo u ofanzivnom smislu. Doduše, i dalje napad nije kompletan, s obzirom na to da nije bilo Olajinke, Bukarija i Krasoa u naletu Beograđana, ali i pored toga, Baharovi igrači stvorili su veliki broj prilika, i rezultat je mogao biti znatno ubedljiviji.

Video: Bahar zadovoljan izdanjem igrača: Ovo je veliki klub

Ono što je ostavilo poseban pečat na Baharov debi na klupi Zvezde su mladi igrači. Gotovo svi su dobili priliku, a većina njih je u potpunosti i opravdala ono što se od njih očekuje.

Nova "sedmica" crveno-belih, Jovan Šljivić, oduševio je mnoge svojom tehnikom i fudbalskim "znanjem" pokazanim na terenu, a može se reći da je, u najmanju ruku, u Užicu iskoristio svaki minut koji mu je pružen, da pokaže ono što se od njega i očekuje - tehniku, brzinu i prodornost. Zablistao je i brzonogi Kosta Nedeljković, koji je u nekoliko navrata svojim centaršutevima "nalazio" saigrače pred golom, pokazavši da ga zasluženo mnogi vide kao naslednika na poziciji desnog beka.

Treba pomenuti i braću Mitljikić, Nikolu i Jovana, koji su pokazali da žele da se nametnu, i atraktivnom igrom se izbore za mesto u timu. I već "standardni" prvotimac, Jovan Mijatović pokazao je da strpljivo čeka minute u prvom timu, a novim pogotkom najavio je da će itekako biti konkurencija zvučnijim napadačima, i to sa novim brojem na leđima - 22. Dobru partiju pružili su i Nikola Stanković i Vladimir Lučić, i golim okom može se videti da su u Ljutice Bogdana punom parom radili na podmlađivanju tima.

Još kada se uz spisak "dečaka" , na drugoj strani pomenu iskusni, "prekaljeni" igrači poput Aleksandra Kataija, i njegovog imenjaka Dragovića, Gelora Kange i ostalih, reklo bi se - pravi spoj mladosti i iskustva. Čini se, tačno ono što je Zvezda i tražila.

Uz sve to, treba istaći i da su se fudbalskom auditorijumu u našoj zemlji na dobar način prestavili i Edmund Ado i Marko Stamenić, te je jasno da crveno-beli imaju čemu da se nadaju.

Borba na tri fronta je blizu, a podmlađeni tim crveno-belih tek treba da pokaže ono najbolje.

(Telegraf.rs)

Video: Katai daje Zvezdi vođstvo na poluvremenu: Rodić obavio pola posla u skoku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvonko

    26. jun 2023 | 21:48

    Bilo je zadovoljstvo danas vas gledati. Nije ovo zvezdin maksimum ali je mnogo lepo videti nase klince koji postaju pravi igraci. Zivela Zvezda, Zivela Srbija!

  • Dane

    26. jun 2023 | 21:50

    Sve dok nasa deca dobijaju sanse i minute volecu zvezdu

  • Aleksandar

    26. jun 2023 | 23:07

    Klinci obećavaju da, ali kad krene prodaja istih, prodat će ih za paket zvaka.... Nismo mi nažalost Dinamo Zagreb, po pitanju transfera...... lupajte mi dislajkove, ali tako je.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA