Vreme čitanja: oko 1 min.

Mažić komanduje ruskim fudbalom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko priznanje za čuvenog sudiju

  • 6
Milorad Mazic Foto: Privatna arhiva

Posle uspešno obavljenog posla na Kipru, gde je kroz suđenje preporodio tamošnji fudbal, najbolji srpski sudija u istoriji - Milorad Mažić - zvanično odlazi na novi zadatak, stiže zvanična potvrda iz Rusije.

Milorad Mažić će u naredne dve godine biti šef sudija Ruske federacije i zajedno sa dugogodišnjim saradnikom Daliborom Đurđevićem, koji će biti zadužen za VAR sistem, radiće na reformi ruskog fudbala.

Dvojac u sastavu Mažić i Đurđević su tri godine bili na Kipru, čiji predsednik Saveza Giorgos Kumas je u leto 2022. rekao da su “najbolja investicija tamošnjeg fudbala”, a pored ostalih ponuda koje su imali na kraju su se odlučili za odlazak u Rusiju. Uz zagarantovane dve godine ugovora, postoji mogućnost da se isti produži na još jednu sezonu.

Uz Mažića, Đurđevića i Ristića koji su, kao najbolji srpski sudijski tim u istoriji, zajedno odsudili dva Svetska prvenstva u Brazilu i Rusiji, Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Super kup Evrope, finale kupa Konfederacija, finale Lige šampiona, preko 300 internacionalnih utakmica u LŠ i LE, najveće derbije Katara, Egipta i Kine, a bili su neizostavni deo profesionalne lige Saudijske Arabije. Uz, naravno, najveće utakmice srpskog fudbala.

Kada je u pitanju Mažić, vredi pomenuti i to da je proslavljeni srpski sudija devet puta zaredom proglašavan za najboljeg u Srbiji, kao i da je od 2022. član Sudijske organizacije Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    27. jun 2023 | 09:24

    Svima je dobar samo nama ne valja. Zato sto mora da namestaju utakmice pa im on smeta. Tuga. Sramota. Mazicu kapa dole.

  • Savke

    27. jun 2023 | 11:02

    Svaka cast, bravo za Mazica i Djurdjevica. Potpuno zasluzeno, ljudi su “premotali igricu”, sa njihovim iskustvom mogu da rade bilo gde u svetu.. Nadam se da ce jednom doci red i u Srbiji da preuzmu sudijsku organizaciju i “zategnu” stanje..

  • Vidoje

    27. jun 2023 | 11:47

    Terzić kada vidi Mažića,beži kao "Djavo" od krsta,oterao ga što dalje od Srbije!😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA