Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezdin tim najskuplji u istoriji: Crveno-beli "teški" rekordnih 70 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost Zvezdinog tima, u odnosu na prethodni veliki presek koji je "Transfermarkt" uradio krajem 2022. godine, tik pred početak zimskog prelaznog roka, je porasla za sada već velikih 11 miliona

  • 37
FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda sklapa "kockice" i formira tim koji će na jesen izaći na megdan najkvalitetnijim ekipama na Starom kontinentu u okviru grupne faze Lige šampiona, a na osnovu specijalizovanog sajta "Transfermarkt", aktuelni šampion Srbije ima tim vredan rekordnih 70 miliona evra.

Vrednost Zvezdinog tima, u odnosu na prethodni veliki presek koji je "Transfermarkt" uradio krajem 2022. godine, tik pred početak zimskog prelaznog roka, je porasla za sada već velikih 11 miliona.

Najvredniji u redovima srpskog šampiona su svakako Strahinja Eraković i Mirko Ivanić čija je cena porasla, te se sada njihova tržišna vrednost procenjuje na čak 9 miliona evra.

Prate ih Osman Bukari (6.5 miliona evra), a zatim i pridošlice - Žan Filip Kraso (6 miliona evra), Piter Olanjinka (5 miliona evra). Kraso i Olanjinka su u redove srpskog šampiona došli potpuno besplatno, što dovoljno govori o tome kakav je posao Crvena zvezda napravila.

FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Podaci su aktuelni, s obzirom da su ljudi zaduženi za "Transfermarkt", osvežili cene fudbalera iz Superlige Srbije u prethodnih sedam dana, a vrednost je porasla za čak 13 fudbalera Crvene zvezde.

Eraković i Kraso su doživeli skok za 2 miliona evra, u slučaju Bukarija je to 1.5 miliona evra, dok je kod Ivanića okruglo milion. Veću tržišnu vrednost imaju još: Stefan Leković, Irakli Azarov, Srđan Mijailović, Kings Kangva, Jovan Šljivić, Stefan Mitrović, Jovan Mijatović, Nikola Mituljikić, kao i pridošlica Marko Stamenić, kome je sam dolazak u tabor srpskog šampiona, ali i sjajne partije u reprezentaciji Novog Zelanda, tokom poslednjeg ciklusa, povećalo cenu.

Još kada se ovom spisku doda i Emanuel Late Lat, koji bi u narednim danima trebalo da pojača crveno-bele, jasno je da je šampion Srbije odradio dobar posao na fudbalskoj "pijaci". Uz to, treba istaći i da bi vrednost tima Baraka Bahara dodatno mogla da se poveća nakon grupne faze Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Video: Bahar zadovoljan izdanjem igrača: Ovo je veliki klub

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA