≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je Srbin koji je Amerikancima doneo pobedu u drugom kolu Gold kupa?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva gola i dve asistencije u vrlo važnoj pobedi

  • 0
Đorđe Mihailović, Fudbalska reprezentacija SAD Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država porazili su Sveti Kristofor i Nevis sa čak 6:0 i tako sebi trasirali put ka nokaut fazi Gold kupa.

Informacija koja naizgled ne bi bila previše ni čudna ni interesantna da jedan momak iz Srbije nije kreirao trijumf.

Đorđe Mihailović, igrač koji pokriva mesta oko centralnog napadača, postigao je dva pogotka i asistirao za još toliko čime je oduševio sve gledaoce na "Siti parku" u Sent Luisu.

Momak koji nije toliko poznat domaćoj javnosti je rođen u Džeksonvilu na Floridi 1998. godine. Majka mu je Makedonka, a otac Srbin Aleksandar Aleks Mihailović, i sam nekada fudbaler Vašington Diplomatsa, Džeksonvila i San Dijega. Đorđe je faktički odrastao u Čikagu gde je nastupao prvo za lokalni Blest, klub koji je osnovao njegov otac, a posle i za člana MLS lige Fajer.

Sa 18 godina je debitovao za prvi tim za vreme mandata Veljka Paunovića na klupi tima. Krajem 2020. prešao je u kanadski Montreal gde su ga sjajne partije preporučile evropskim klubovima. U januaru je zvanično prešao u redove aktuelnog omladinskog prvaka Evrope tim AZ Alkmara za koji je na 20 utakmica postigao jedan gol.

Pre nastupa za seniorsku reprezentaciju Sjedinjenih Država prošao je i mlađe kategorije. Interesantno, 2016. je u Srbiji nastupao na čuvenom memorijalu "Stevan-Ćele Vilotić" u Topoli. Za senirosku ekipu sakupio je osam mečeva i dao ukupno tri gola.

Ispratićemo uspon ovog momka, koji nažalost nikada neće zaigrati za reprezentaciju Srbije.

Inače, Amerikanci su pobedom izbili na prvo mesto svoje grupe A. Za vratom im diše Jamajka nakon pobede protiv Trinidada i Tobaga (4:1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA