Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Partizan prodao Vujačića u Rusiju i dobio milionsko obeštećenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Defanzivac crno-belih nastavlja karijeru u Rubinu iz Kazanja

  • 13
Igor Vujačić Foto: MN Press

Defanzivac PartizanaIgor Vujačić danas je završio četvorogodišnju misiju u Humskoj i seli se u – Rusiju, saznaje Telegraf. Crnogorski reprezentativac će preći u redove Rubina iz Kazanja, a crno-beli će na ime obeštećenja inkasirati 1.000.000 evra.

Ponuda Rusa za Vujačića na stolu je već nekoliko dana, međutim, u Humskoj su se premišljali da li da prihvate ili ne, jer je Vujačić igrač na koga su želeli da se oslone i u narednom periodu.

Međutim, činjenica je da je crnogorski reprezentativac već četiri godine u klubu, da je iz zahvalnosti prema treneru Aleksandru Stanojeviću, koji mu je spasao karijeru pruživši mu šansu, pre dva leta odbio dve sjajne ponude iz Rusije i Francuske i produžio ugovor sa crno-belima, navela je i čelnike Partizana da razmišlajju na drugačiji način.

Zimus je takođe postojala mogućnost da defanzivac napusti klub, ali je trener Gordan Petrić izrazio želju da ga zadrži, baš kao i klub, pa Vujačić nije bio na prodaju u tom prelaznom roku.

Ovoga puta sam Vujačić je izrazio želju da ode i okuša se u drugoj sredini, jer mu je 28 godina, uz to je dobio veoma dobre finansijske uslove, baš kao i Partizan, pa su u Humskoj seli, saslušali fudbalera i odlučili da mu izađu u susret.

Tako štoper neće ni poći na pripreme sa ekipom u Sloveniju, već će ostati u Beogradu i okončati papirologiju transfera u Rubin iz Kazanja.

Priča Igora Vujačića i Partizana je pomalo neverovatna, došao je u Humsku jula 2019. godine, istoga dana kada i Periša Pešukić, s tom razlikom da defanzivac i nije bio prioritet tadašnje struke kao pomenuti desni bek.

Tu cenu je plaćao dobrih godinu dana, bio je gotovo igrački izgubljen, dok za trenera nije imenovan pomenuti Stanojević, koji je odlučio da mu pruži priliku. Ne samo da je igrač uspeo da je iskoristi, već je postao nezamenljiv član prve postave i već posle nekoliko meseci je na stolu imao dve milionske ponude.

Postao je uz to i standardni A reprezentativac Crne Gore, a u klubu mu se status nije menjao sve do današjeg dana kada je došlo vreme za rastanak.

Vujačić je u protekle četiri godine odigrao 129 mečeva za Partizan u svim takmičenjima, postigao je 11 golova i upisao šest asistencija, a u Rusiji će potpisati višegodišnji ugovor sa Rubinom, koji se ove sezone vratio u Premijer ligu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA