Vreme čitanja: oko 1 min.

FSS odlučio: Vraćaju se dvojne registracije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što je takođe važno, jeste da uz ovo pravilo, na snazi ostaje i već ustaljeno pravilo o pozajmicama, i "veliki" klubovi će i dalje moći da šalju igrače sa manjom minutažom u druge klubove na "kaljenje"

  • 1
Skupština Fudbalskog saveza Srbije FSS Stara Pazova Foto: MN Press

Srpski fudbal doživeće nove promene, s bozirom na to da je na sednici Izvršnog odbora FSS-a, donesena odluka da bude vraćeno pravilo dvojne registracije.

Samim tim, jedan klub će praktično moći da ima deset fudbalera koji su na dvojnoj registraciji, ali uz naglašeno ograničenje, da iz istog kluba može biti angažovano najviše pet fudbalera.

Ipak, u pravilniku FIFA stoji da "igrač može da bude registrovan samo u jednom klubu u isto vreme", ali čelnici FSS-a doneli su odluku da nema ništa sporno u vraćanju starog pravila.

Na kraju, pravilo je usvojeno uz inicijativu Crvene zvezde, i nakon rasprave čelnici Izvršnog odbora dali su "zeleno svetlo". Predstavnici crveno-belih su u obrazloženju istakli da je ovo pravilo praksa u okolnim zemljama.

Ono što je takođe važno, jeste da uz ovo pravilo, na snazi ostaje i već ustaljeno pravilo o pozajmicama, i "veliki" klubovi će i dalje moći da šalju igrače sa manjom minutažom u druge klubove na "kaljenje".

Ipak, treba istaći i da je pravilo o ograničavajućim klauzulama o zabrani neigranja protiv matičnih klubova već izazivalo određene polemike u srpskoj javnosti, a mnogi su smatrali da se tako pojedinim igračima krše prava.

(Telegraf.rs)

Video: Japanac rastezao Piksija nasred Razgrada: Fudbaleri Srbije u šetnji pred utakmicu protiv Bugarske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pidzi

    1. jul 2023 | 08:55

    Naravno sve ce biti kako Terza kaze sve u interesu zvezde!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA