≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sin miljenika navijača Partizana prešao u Čelsi!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki talenat portugalskog fudbala

  • 1
Dijego Moreira Foto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Sin jednog od omiljenih stranaca u istoriji Partizana Almamija Moreire dogovorio je veliki transfer, iako ima samo 18 godina! Dijego Moreira će od ovog leta nositi dres Čelsija.

Pričalo se jako dugo o velikom talentu koji stasava u čuvenoj školi fudbala u Portugalu. Nije dobio mnogo vremena u prvom timu, uglavnom je nastupao za B ekipu u drugom rangu takmičenja, međutim i to je bilo dovoljno skautima Plavaca. Posebno se bitnim navodi njegova rola u osvajanju UEFA Lige mladih 2022. godine.

Čelsi je objavio da je igrač potpisao ugovor na pet godina, a cifra transfera nije navedena.

Momak rođen 2004. godine u avgustu puni 19 godina i nakon tri godine napušta Orlove. Prethodno je od nosio dres mlađih selekcija Standarda u rodnom Liježu. Dijego je reprezentativac Portugalije do 21 godine.

Njegov otac Almami je od 2007. do 2011. godine nosio dres Partizana i bio je miljenik Grobara, što se ogleda u njegovom nadimku Doktor Mo. Za crno-bele je odigrao 132 meča i postigao 30 golova osvojivši tri duple krune i još pehar u šampionatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA