≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan ubedljiv protiv Pesnice, “petarda” u senci povrede Jevremovića!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubedljivi su bili crno-beli na prvoj pripremnoj utakmici

  • 17
FK Partizan Foto: Telegraf

Pobedom je Partizan počeo pripreme u Sloveniji, posle samo tri dana rada crno-beli su odigrali prvi kontrolni duel i slavili protiv slovenačkog trećeligaša Pesnice sa 5:0. Posle prvog poluvremena bez golova, ali sa mnogo prilika pred golom Slovenaca, tim iz Humske se u nastavku raspucao i stigao do “petarde” golovima Nemanje Trifunovića, Milana Aleksića, Nikole Terzića (dva) i Bibarsa Natha.

Prvi kontrolni meč na pripremama u Sloveniji trebalo je da posluži treneru Igoru Duljaju za prvi presek stanja tima, posle nekoliko dana žestokog rada na treninzima i imao je mnogo toga da vidi u podmlađenom sastavu svoje ekipe, ali je nažalost sve ostalo u senci povrede Janka Jevremovića.

Duljaj je protiv Slovenaca pre svega postavio odbranu koja bi trebalo da bude oslonac tima iz Humske u narednom periodu, ukoliko, naravno, ne dođe do nekih promena, ali i predstavio novog kapitena Svetozara Markovića, vraćajući se nekim postulatima Partizana po kojima samo dete iz škole može da nosi “traku”.

Iako Partizan još uvek radi na snazi, dobro je ekipa delovala sa slovenačkim timom, iako treba biti realan i napomenuti da Pesnica možda nije realan parametar, ali s obzirom da se radi o prvom meču, bilo je sasvim zadovoljavajuće ono što je Partizan prikazao.

Crno-beli su stvorili mnogo prilika za gol, promašivali su Baždar u serijama, Jevremović (do povrede), Mirčetić, Menig, Ilić, bilo je nekoliko pokušaja sa distance, ali lopta nije htela u gol. Partizan je uputio ukupno 16 udaraca ka golu, imao posed veći od 65 posto i delovao je konkretno sve do povrede mladog krilnog napadača, kada je ritam, verovatno usled šoka igrača zbog jauka druga iz tima, naglo opao, uz mirniju završnicu prvog dela.

U nastavku je Dulja promenio ceo tim, ostao je samo centralni defanzivac Mihajlo Ilić iz prvog dela, ali je pristup igri ostao isti, agresivan, konkretan u poslednjoj trećini, s tim da je ovoga puta tim bio daleko efikasniji.

Prvo je Nemanja Trifunović u 53. minutu načeo Pesnicu posle dobrog driblinga i udarca u prvi ugao, da bi Milan Aleksić četiri minuta kasnije, posle velike greške golmana slovenačke ekipe, duplirao prednost.

Već u 60. minutu je bilo 3:0, posle akcije koju je inicirao Bibars Natho, sjajnim pasom kroz odbranu Pesnice, lopta je stigla do Trifunovića, koji se namestio, pogledao, a potom pogodio u glavu Nikolu Terzića na drugoj stativi za – 3:0.

U 74. minutu odlični Trifunović je ponovo umakao odbani na levom boku, pokušao da centrira, ali je jedan od igrača Pesnice loptu udario rukom, pa je sudija pokazao na belu tačku, Natavno, Bibars Natho je bio precizan iz jedanaesterca i povisio na – 4:0.

U poslednjih desetak minuta crno-beli su i dalje bili u dobrom ritmu, tražili su “rupe” u odbrani slovenačkog tima i uspeli da dođu i do petog gola preko Nikole Terzića, koji se posle pokušaja dodavanja Natha i malog karambola, najbolje snašao u smestio loptu u mrežu – 5:0.

Do kraja meča crno-beli su imali još nekoliko dobrih akcija, pokušaja da se postigne i šesti gol, ali jenekada nedostajalo koncentracije, nekada i sreće u završnici, koja je bila naklonjena odbrani Pesnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    2. jul 2023 | 17:47

    Trećeligaš iz Slovenije znači da za njega igraju vatrogasci, lovci, drvoseče i pčelari. Dvojicu najboljih žene nisu pustile danas da igraju jer moraju da tresu tepihe.

  • Hulk

    2. jul 2023 | 17:59

    Odlično se drži Partizan. 25 minuta a i dalje 0:0. Izdržite momci.

  • Čika delija momak

    2. jul 2023 | 17:56

    Biće gusto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA