≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Šćekić raskinuo ugovor zbog povratka u Humsku: "Nigde nije kao u Partizanu, klub je kao porodica"

Vreme čitanja: oko 6 min.

Crnogorski fudbaler će imati i svoj drugi mandat u Humskoj, a njegov dolazak je obeležio i potez koji bi malo ko uradio

  • 9

Malo je onih koji bi se u današnjem vremenu odrekli sigurnog ugovora i novca da bi se vratili u Partizan, ali u slučaju Aleksandra Šćekića to pitanje uopšte nije tema, niti je na dnevnom redu. Crnogorski reprezentativac je ovoga leta započeo drugi mandat u Humskoj, žrtvujući komfornu poziciju u Izraelu da bi se vratio među crno-bele, pristao je čak da sve to bude na njegovu štetu, jer mu je, kako tvrdi – sve nedostajalo. Ovoga puta i uloga će mu biti drugačija, biće među starijim igračima u timu, koji pored igračkog iziskuje i “mentorski” odnos sa mlađim saigračima, ali je, uvereva, spreman za taj izazov,

Crnogorski reprezentativac otkriva da nije ni trenutka razmišljao kada je dobio poziv iz Humske, kao i da je pre nekoliko meseci takođe bio na pragu povratka.

- Pre nekoliko meseci je postojala mogućnost da se vratim i želeo sam, to se nikada nije dovodilo u pitanje, Hvala Bogu sada se konačno obistinilo i mnogo sam srećan što sam ponovo u Partizanu. Odlzak sam doživeo veoma emotivno, bilo mi je jako teško, jer je klub moja druga porodica, ovde se dobro osećam I sada, čini mi se, imam više želje i volje za dokazivanjem nego prvi put kada sam kročio Humsku – kaže Aleksandar Šćekić.

Šta je najviše uticalo da poželite da se vratite?

- Pričao sam sa svima u klubu, sa trenerom Igorom Duljajem, sve vreme sam bio u kontaktu i sa igračima iako sam bio u inostranstvu, znam da situacija nije bila sjajna. Znate kako, kod nas je princip da kada je dobro – svima je dobro, a kada je loše onda se vidi ko je ko, vidi se i kada neko dođe i napravi pomak.

Šćekić je u Izraelu imao čvsrt ugovor, u protekloj sezoni je standardno igrao, ali posle poziva iz Humske...

- Imao sam još godinu ugovora, ali kada su pozvali iz Partizana, odmah sam preduzeo korake da se rastanem sa Hapoelom iz Haife. Na moju štetu – nema problema, samo da se vratim u Partizan.

Kaže vezista da mu je u Humskoj sve nedostajalo.

- Kada odete u inostranstvo, nostalgija je normalna pojava, ali Partizan je po tom principu baš poseban. Nedostajao mi je sportski centar, sam boravak tamo, druženje sa saigračima i svim ljudima oko tima, ljudima iz kluba. Medicinskim blokom... Svuda gde sednete je neka dobra priča, a u inostranstvu toga nema.

Damir Kojašević Foto: MN Press

Nisam sujetan, učim od mlađih

Šćekić je davne 2018. godine u klub ušao na “mala vrata”, a iz njega je izašao kao miljenik navijača, neko koga izuzetno poštuju zbog svoje požrtvovanosti.

- Uvek sam imao dobar odnos sa navijačima Partizana, uvek sam imao sjajne konekcije i veliku podršku od njih, gledao sam da im uzvratim tako što ću dati celoga sebe timu, klubu. Ništa se nije promenilo ni kada sam se vratio, nastavljamo temo gde smo stali.

U prvom mandatu Šćekić je najčešće funkcionisao u tandemu sa Sašom Zdjelarom, dok ga sada očekuju novi partneri na poziciji – Kristijan Belić i Fran Kanute.

- Sa Zdjelarom sam dugo igrao u tandemu, poznavali smo se u dušu, znali smo u svakom momentu šta ko radi na terenu, ko ima kakav zadatak. Sada je tu mladi Kristijan Belić, mlad, sjajan igrač i smatram da mogu mnogo da mu pomognem na terenu, da takođe budemo dobar tandem, da se dopunjujemo jedan drugome. Stiže nam i Kanute od danas i to je takođe jako dobro, jer uvek je pozitivno kada ima više rešenja na jednoj poziciji. Konkurencija te gura da se dokazuješ iz dana u dan, a to samo koristi celom timu. Biće mnogo utakmica, trener će imati više izbora, imaćemo i mi priliku da pomognemo i učimo jedan od dugoga. Nikada nisam bio zavidan ili sujetan, imam 31 godinu i verujte i da učim od Belića, iako je mlađi skoro deset godina. Učim o agresivnosti koju poseduje u svakom momentu, o kretnjama, tako će biti i sa Kanuteom, jer svaki trening je prilika za napredak od koje samo Partizan mora da ima korist.

Rad sa Igorom Duljajem mu odgovara, zbog posvećenosti koju trener Partizana pokazuje.

- Nemam nikakvu zamerku. Radi se o mladom treneru, koji insistira na detaljima, na dsiciplini koja je na visokom nivou, veoma je ozbiljan i to mi odgovara. Tokom karijere je igao baš na poziciji zadnjeg veznog, zato često dobijamo savete, korekcije, koji znače u procesu učenja.

Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, FK Partizan Foto: MN Press

Uloga ovoga puta drugačija

Svestan je Šćekić da će mu i uloga u timu sada biti drugačija.

- Svestan sam činjenice da sam ovoga puta među iskusnijim igračima, uz Bibarsa Natha, Nemanju Stevanovića... Prvi put je bilo dosta starijih fudbalera od mene, sada sam taj koji mora da usmerava, uči mlađe saigrače ponašanju na terenu i van njega i pripremio sam se za taj izazov, spreman sam za tako nešto, uz igrački doprinos naravno.

Ovoga puta mlađih momaka ima na pretek, što se vidi i na treninzima.

- Tako je, svi su željni da se dokažu, da ostanu u prvom timu, na treninzima se radi žestoko, što mi igrači kažemo “pršti” na sve strane. Žao mi je što sam malo povredio zglob i morao sam na manju pauzu, ali nisam mnogo propustio.

Partizan će ovoga leta, zbog posledica lošeg plasmana prošle sezone, u kvalifikacije za Ligu konferencije, treći plsman zaredom u grupnu fazu bi bio značajan iz više razloga.

- Jako je bitno da dođemo do grupe u Ligi konferencije, iako je to zaista težak put sa ove tačke gledišta. Jer, ovoga leta je tim napustilo osam igrača, dosta novih je dovedeno i tek će biti, priključeni su i mladi momci iz škole, ali naprosto izlazak u Evropu je prioritet. To bi stabilizovalo kompletan klub - igrački, ali i finansijski. Otvorilo bi nam mnoga vrata, a i bio bi to dodatni elan za celu sezonu.

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Evropa bitna zbog tima i kluba

Upitan da li ima neke želje u žrebu za kvalifikacioni ciklus, Šćekić ostaje skroman.

- Najvažnije je da prođemo pripreme na pravi način, da ostanemo svi zdravi, imamo mesec dana da uklopimo tim, da se uigramo, trebaće malo i sreće u celom procesu, na terenu i žrebu i biće sve to u redu. Do sada nismo baš imali puno sreće kada se izvlače parovi, iskreno verujem da će i taj segment ovoga puta biti na našoj strani.

Protekla sezona je bila za zaborav, Šćekić se nada da se neće ponoviti.

- Partizan je klub koji mora da teži najvišim ciljevima, da osvaja trofeje, a svi smo svesni da je prošla sezona bila daleko ispod renomea kluba, da očekivanja nisu ostvarena, samim tim je neuspešna. Smatram lično da je bar drugo mesto bilo realnost, direktni izlazak u Evropu, ako već nismo konkurisali za trofeje, No, desilo se šta se desilo, moramo sve to da ispravimo u narednoj godini.

Kad je reprezentacija u pitanju, reginalna grupa za Evropsko prvenstvo je takođe zanimljiva, a Šćekić se nada da će Crna Gora i Srbija izboriti plasman na veliko takmičenje.

- Voleo bih da se Srbija i Crna Gora plasiraju, da budu dve prvoplasirane ekipe u grupi. Igrali smo nerešeno sa Mađarima na našem stadionu, ali se uzdam u to da će Srbija dobiti sve mečeve do kraja ciklusa, samim tim i Crnoj Gori olakšati posao – jasan je Aleksandar Šćekić.

(Telegraf.rs)

Video: "Mesta za napredak ima, složiće se to sve uskoro": Duljaj posle prve utakmice o mladima i kapitenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA