Vreme čitanja: oko 2 min.

"Vi očekujete da neko prizna da je nameštao": Nedimović o sumnjivim rezultatima i pomeranju Superlige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpredsednik FSS zvanično je potvrdio da će takmičenje krenuti sedam dana kasnije

  • 2
Branislav Nedimović Foto: MN Press/Marko Metlaš

Iako je leto i uveliko je vreme priprema, srpski fudbal ponovo potresaju afere zbog navodnih sumnjivih rezultata u Superligi Srbije. 

U gostovanju na TV "Prva", potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović pričao je navodima o nameštenim utakmicama i potvrdio da će početak najboljeg ranga definitivno krenuti 28. jula, odnosno sedam dana kasnije nego što je prvobitno bilo planirano.

- Nema tu neke velike filozofije, trenutno se odvija arbitraža u vezi Kolubare, trebalom bi odluka da bude 21. jula, ostavili smo sedam dana lufta, mada očekujem da odluka bude donesena ranije i da sezona počne 28. jula. Verujem da će arbitraža doneti odluku ranije, a UEFA tvrdi da su utakmice Kolubare nameštene i sada upadamo u veštu marketinšku igru. Prema statutu FSS, svi imaju mogućnost da se brane, to su posebne institucije Fudbalskog saveza Srbije, a ovo se prvi put dešava oko dokaznog postupka. Nije džaba tužilaštvo donelo odluku - počeo je Nedimović o sumnjivim rezultatima.

Kaže da je prethodnih godina bilo i daleko gore, odnosno da je UEFA često bila na vezi sa ljudima iz Fudbalskog saveza naše zemlje.

- Pre nekoliko godina su stalno stizale prijave iz UEFE i to će biti veoma teško iščistiti. Niko se ne ljuti zbog toga, jer mi na tim greškama učimo i ko je doneo takve odluke on će odgovarati. Tačnije, oni koji se bave pravnom regulativom, jer svako mora da radi svoj posao, pa i ja. Moramo da se borimo protiv nameštanja, moramo da isteramo to do kraja. Ima i prvoligaških utakmica za koje se sumnjaju da su nameštene - rekao je Nedimović.

Objasnio je i kako teče proces dokazivanja da je neki meč namešten.

- Postoji posebni organ koji sarađuje sa UEFA i koji šalje dokument od 50 strana. Vi ako to nije dokaz morate da odbacite. FSS nije policija da upada po kućama. Vi očekujete da će neko da prizna da je nameštao? - istakao je Nedimović.

(Telegraf.rs)

Video: Nedimović: Biće ozbiljnih kazni od strane UEFE i FIFE za ovaj vid diskriminacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko ko zna

    4. jul 2023 | 12:57

    Ti prvi namestas sa svojim klubom Radnickim iz Sremske Mitrovice…pa tvoj trener ( Tesovic ),svima prica koja utakmica je namestena…

  • nibrS

    4. jul 2023 | 16:23

    To je isto kao da neko od vas naprednjaka očekuje da priznate tolike silne afere...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA