≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zvezda pobedom protiv Zenita započela turnir u Rusiji: Prvenac Krasoa u crveno-belom dresu

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crveno-beli su prikazali dobru partiju

  • 89

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Zenita sa 2:1, u okviru prve prijtaljske utakmice na "Pari Premijer Kupu" u Sankt Peterburgu.

Oba tima su meč počela u prilično jakim sastavima, te ne čudi što se igralo u dosta jakom intenzitetu tokom većeg dela prvog poluvremena.

Konkretnije je ipak Zenit počeo susret, i u nekoliko navrata je imao situacije pred golom, pretežno preko Malkoma, koji je bio najraspoloženiji, i glavna napadačka "radilica" ruskog tima. Ipak, pretila je i Zvezda u nekoliko navrata, pretežno sa distance, preko Kange i Ivanića.

Sredinom prvog poluvremena "konce" utakmice je u svoje ruke preuzeo upravo Brazilac, Malkom, te je u kratkom vremenskom roku u dva navrata ozbiljno zapretio. Prvo je u 23. minutu pokupio "odbijanac" pred golom, ali je Omri Glazer odličnom refleksnom reakcijom sačuvao svoj gol.

Potom je pet minuta kasnije Malkom šutirao i sa ivice kaznenog prostora, u donji levi ugao, ali je Glazer ponovo bio koncentrisan i dobrom reakcijom skrenuo loptu pored gola.

U nastavku je ekipa Baraka Bahara uspela da preuzme blagu inicijativu, a prva ozbiljna situacija viđena je u 39. minutu. Oboren je Piter Olanjinka u kaznenom prostoru pred golom Zenita, a glavni arbitar je prvo pokazao na belu tačku. Ipak, nakon konsultacije sa svojim pomoćnicima, sudija je preinačio odluku, s obzirom na to da se upravo Olanjinka našao u nedozvoljenoj poziciji.

Ipak, uspela je Zvezda da "kruniše" solidnu prvo poluvreme pogotkom u 40. minutu. Iskoristili su crveno-beli timsku akciju, nakon što je Stefan Mitrović odlično centrirao u kazneni prostor, a Mirko Ivanić se odlično snašao, i glavom sa peterca "smestio" loptu iza leđa Keržakova.

Drugi deo meča počeo je nešto smirenije na obe strane, iako je Zenit ponovo kontrolisao dešavanja na terenu kroz posed, dok je Zvezda nastojala da zapreti iz kontra napada.

U nastavku je na trenutak pala koncentracija u defanzivnoj liniji crveno-belih, što je iskoristio Du Keroz, koji je savladao Glazera i doneo izjednačenje Zenitu. To je bila "pokretačka snaga" za oba tima da nakon izjednačenja otvore karte i krenu nešto agresivnije na loptu.

Ipak, treba istaći da je Zenit bio taj koji je više pretio i bio konkretniji, ali je Zvezda delovala izuzetno koncentrisano u odbrani. Ipak, u samom finišu, Zvezda je preuzela inicijativu, vezala nekoliko dobrih napada, i na kraju preko Kingsa Kangve dobila priliku da dođe do pogotka.

Kangva je oboren u kaznenom prostoru, a odgovornost je preuzeo Žan Filip Kraso, i hladnokrvno poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu, za svoj prvenac u dresu Zvezde, i ispostavilo se, pobedu crveno-belih.

Takođe, ono što treba istaći, jeste da su Zvezdini "klinci" ponovo imali značajnu minutažu, pogotovo Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović, ali uz njih i Jovan Šljivić i Vladimir Lučić.

Zvezda je tako došla do prve pobede nad Zenitom u poslednjih pet mečeva, a ujedno i prve pobede na turiru.

U narednom kolu, Zvezda će igrati protiv Nefčija, a taj meč je na programu 8. jula od 18.30.

SASTAVI

Zenit: Keržakov - Karavaev, Čistjakov, Renan, Santos - Du Keroz, Vasilev, Klaudinjo, Malkom, Mantuan - Kasijera.

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Dragović, Mijailović, Eraković - Stamenić, Kanga, Ivanić - Olajinka, Mitrović, Mijatović.

Kada je reč o rezervnim fudbalerima, na klupi Zvezde sedeće Popović, Spajić, Šljivić, Milunović, Kangva, Ado, Rodić, Bukari, Lučić, Stanković, Leković, Nikolić i Vasiljević.

Sa druge strane, na klupi Zenita su Vasjutin, Gojlo, Odoevski, Sutormin, Adamov, Alip, Krugovoj, Kovalenko, Erokin, Kozlov, Baranovski, Bakaev, Mostovoj i Sergeev.

PRE MEČA

Izabranici Baraka Bahara su doputovali u Rusiju u nedelju, 2. jula, a tokom prethodnih dana odradili su tri treninga u Rusiji. Crveno-beli su prethodno boravili na Zlatiboru, gde su odradili onaj bazični, fizički teži deo priprema, a uz to odigrali i dve pripremne utakmice.

U prvoj su savladali selekciju Grada Užica sa 3:1, dok su u drugoj bili bolji od Borca iz Banja Luke sa 2:0. Ipak, jasno je da one "prave" provere tek slede u Rusiji, s obzirom na to da na pomenutom turniru, pored Zenita učestvuju i Nefči i Fenerbahče.

Ono što takođe treba istaći jeste da je Bahar na drugi deo priprema poveo 28 igrača, od čega je veliki broj onih mladih. Upravo mladi igrači obeležili su prvi deo priprema, sjajnim partijama u prva dva meča i zalaganjem na treninzima, te je za očekivati da neki od njih dobiju značajnu minutažu u ovim nešto zahtevnijim i "jačim" mečevima.

Kada je reč o međusobnim susretima, tradicija je u potpunosti naklonjena Zenitu, koji je slavio u svih 6 prethodnih mečeva. Takođe, treba istaći i da je Zenit već odigrao jedan meč na turniru, u kojem je savladao ekipu Nefčija sa 3:1.

(Telegraf.rs)

Video: Fenomenalna akcija Zvezdine dece: Šljivić zalomio i centrirao, Lučić utrčao i glavom dao prvenac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    4. jul 2023 | 20:24

    Gdje su Strjucnaci koji kazu da Glazer nije dobar Golman?

  • Locky

    4. jul 2023 | 19:30

    Bogami, zvezda izgeda ozbiljno.. Bahar poznaje materiju! Po malo po neki promeblemčič u odbrani i na sredini, al zo se da ispeglati... zveda deluje ozbiljnije, drugačije... nadam se da ce tako i nastaviti... Bravo Bahare 👏👏👏

  • Gagy

    4. jul 2023 | 19:27

    Još se grobari javljaju😂😂😂.Pa vi ćete ove godine da se borite za opstanak.U mišju rupu breee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA