≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorija je ispisana! Prva žena koja će kao trener predvoditi profesionalni klub u Engleskoj preuzela dužnost

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki iskorak za damu u fudbalski vodama

  • 0
Hana Dingli, Forest Grin Foto: Shane Healey/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nove granice probijene su kada govorimo o fudbalu na Ostrvu u utorak uveče. Hana Dingli je postavljena za privremenog trenera četvrtoligaša Forest Grina i tako je postala prva žena strateg u engleskim profesionalnim ligama.

Ona je u gradić Nejlsvort, koji broji nešto manje od 6 hiljada stanovnika, došla pre četiri godine i od tada do danas ostala jedina žena na čelu fudbalske muške akademije u bilo kom timu u Engleskoj. Sada he otišla i korak dalje.

Prilikom predstavljanja Dingli je bila vrlo ushićena, ali i staložena u isto vreme jer je svesna da poverenje mora da opravda.

- Vrlo sam uzbuđenja zbog sledećeg koraka moje karijere. Predsezona tek počinje i ono glavno tek će krenuti uskoro. Ovo je vrlo uzbudljivo doba godine za fudbal. Zahvalna sam na šansi i iskoraku kao i prilici da da predvodim progresivan klub koji misli unapred - izjavila je Dingli.

Forest Grin inače važi za prvi veganski klub na svetu i nosi titulu "najzelenijeg kluba" na svetu. Ceo projekat započet je 2010. kada je Dejl Vins, vlasnik uspešnog biznisa sa obnovljivim izvorima energije, preuzeo tim koji postoji još od 1889. godine. Maltene sve u klubu što se koristi, od električne energije do dresova igrača u osnovi ima princip održavanja životne sredine, ap s etako koriste solarni paneli, vetrenjače, električni automobili, ali i materijali koji su prirodni i koji se mogu reciklirati.

(Telegraf.rs)

Video: Haos na ulicama Londona do kasno u noć: Orilo se "It's coming home"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA