≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Receptom za Zvezdu i protiv mađarskog velikana: Čuka igra 3. kontrolni meč u Sloveniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brđani će u popodnevnim časovima odmeriti snage protiv MTK

  • 0
Trening Čukaričkog Foto: Telegraf

Fudbaleri Čukaričkog danas od 17.00 časova igraju svoj treći kontrolni meč na pripremama u Sloveniji, a rival je mađarski velikan MTK!

Klub iz Budimpešte se ove sezone, usled velikih ulaganja, vratio u elitni rang mađarskog fudbala, ali je činjenica da je sa 23 titule jeda od najuspešnijih tamošnjih timova.

Brđani su na dan utakmice odradili lagani trening, gde je ekipa radila pod komandom palicom kondicionog trenera Igora Delibašića. Zatim su se igrači podelili u tri grupe i uživali u ševi, da bi potom Dušan Kerkez još jednom objasnio svoje taktičke zamisli za ovaj meč.

Trening Čukaričkog Foto: Telegraf

Ukratko - Čuka bi protiv Mađara mogla da primeni onaj recept koji se pokazao poprilično uspešnim u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

To znači da će Kerkez na teren izvesti igrače u sistemu 3-5-2 koji će u jednom trenutku, najviše u situaciji prilikom presinga, izgledati i kao 3-4-1-2.

I sam MTK igra u formaciji 3-5-2, barem je tako bilo na utakmicama u Sloveniji koje su, doduše, izgubili od splitskog Hajduka (3:1) i Brava (2:0). Čuka je, s druge strane, u prvom meču pobedila Đorče Petrov sa 4:0, te odigrala bez golova sa Rijekom.

Trening Čukaričkog Foto: Telegraf

Trebalo bi Kerkez i da "promeša karte" kada je u pitanju sastav Brđana za duel protiv Mađara. Na golu se očekuje Filip Samurović, dok će u odbrani delovati Luka Subotić, Uroš Drezgić i Vojin Serafimović kao tri štopera. Na boku bismo mogli da gledao Viktora Rogana i veljka Mirosavića.

Sambu Sisoko, Igor Miladinović i Luka Stojanović se očekuju u sredini, a u napadu će biti Luka Adžić i Ibrahim Endijae kao najistureniji. Podsetimo, Adžić je i protiv Zvezde u finalu bio taj drugi, pomoćni napadač.

Vredi pomenuti i to da je novajlija Nikola Stanković odradio prvi trening sa novim klubom. Pridošlica iz Zvezde je najpre predstavljen svima na treningu pre nego što je prošao proces inicijacije.

Trening Čukaričkog Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA