≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napadač Lećea na radaru Partizana: Sisej u vrhu liste crno-belih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radi se o fudbaleru koji građom i karakteristikama pomalo asocira na Sadika

  • 18
Asan Kesej, FK Leće Foto: Emmanuele Mastrodonato/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Napadač italijanskog Lećea – Asan Sisej (29) nalazi se na “radaru” Partizana u tekućem prelaznom roku i to u vrhu liste potencijalnih pojačanja, saznaje Telegraf. Gambijac je jedno od potencijalnih rešenja, ali se dobro kotira u Humskoj, gde smatraju da bi bio I te kako koristan uz Nemanju Nikolića, koji ima drugačije igračke osobine.

Radi se o momku koji karakteristikama i građom pomalo podseća na Umara Sadika, s tim da mu je fudbalski put nešto drugačiji. Posle početnih koraka u rodnoj Gambiji, u ekipi Gamtela, potom i senegalskoj akademiji Kasa Sports, Sisej se još pre sedam godina obreo u Evropi i to u Švajcarskoj

Počeo je u B ekipi Lugana gde je na 12 mečeva postigao 12 golova, da bi odmah bio prekomandovan u najjaču selekciju. Potpisao je porofesionalni ugovor 2016. godine i u pomenutom klubu proveo dve sezone, ali se isprva nije naigrao, pa je poslat na pozajmicu u Kjaso, u kome je odigrao preko 30 mečeva i postigao osam pogodaka.

U leto 2018. godine otkupio ga je Cirih za 700.000 evra i u tom klubu je imao možda i najsvetlije trenutke. Za četiri sezone, ne računajući kratkotrajnu pozajmicu u Ostenbrik, odigrao je 99 mečeva uz 28 postignutih golova.

Prošlog leta je prešao u redove Lećea kao slobodan fudbaler na tržištu i imao je prilično zapaženu ulogu u italijanskom klubu, za koji je odigrao 34 meča, postigao šest golova, što kao starter, što kao ispomoć sa klupe za rezervne igrače.

Rekosmo već da pomalo građom i stilom podseća na Sadika, s tim da mu je leva noga jača, ali se sasvim dobro služi i desnom. Iako se radi o korpuletnom, snažnom igraču, Sisej je veoma okretan, brz napadač, koji “traži prostor”, no, veoma dobro se snalazi u šesnaestercu birajući brza rešenja.

Od 2015. godine, Sisej je standardni član reprezentacije Gambije za koju je odigrao 36 mečeva i postigao 13 golova. Uz fudbalera Lećea, koji se visoko kotira kao potencijalno pojačanje, ali ima važeći ugovor do narednog leta i sigurno nije jeftin, crno-beli imaju još nekoliko želja na istoj poziciji, pa će konačna odluka biti doneta u najskorije vreme shodno razvoju situacije u prelaznom roku.

(Z. Ivković)

Video: Frank Kanute otkrio zbog čega je došao u Partizan: "Trener me zvao svake nedelje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa bgd

    8. jul 2023 | 12:56

    Najveće pojačanje partizana bi bilo odlazak kompletne uprave partizana

  • Lawq

    8. jul 2023 | 14:33

    Ne znam postoji li dovoljno blesav igrač da ode u partizan?! Kakva muka treba čoveka da natera da pređe u ovaj propali tim.

  • RSK

    8. jul 2023 | 14:31

    VUCELIC, VAZURA, KRALJ, MIJAILOVIC i još mnogi odlazite iz PARTIZANA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA