Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodat za skoro 20 miliona, a odigrao samo 60 minuta seniorskog fudbala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borusija Dortmund nije dugo zadržala mladog igrača

  • 0
Sumaila Kulibali i Džud Belingem, Borusija Dortmund Foto: Sebastian El-Saqqa / AFP / Profimedia

Nekada je potencijal sve što je potrebno kako biste učestvovali u milionskom transferu. NBA klubovi su poznati po tome što na osnovu upravo tog paramtera draftuju talentovane momke, međutim i u fudbalu se događa da to bude dovoljno za višemilionski transfer.

Sumaila Kulibali, momak koji ima 19 godina, nakon dve godine u Borusiji Dortmund preći će u Premijer ligu, konkretno u Barnli, javlja Fabricio Romano.

Vensan Kompani je očigledno video da je upravo Francuz ono što mu je potrebno, pa je sa upravom odlučio da odreši 17,5 miliona evra! Ipak, to tek nakon godinu dana, pošto će momak poreklom iz Malija najpre na pozajmicu do sledećeg leta, da bi potom otkup postao obavezan.

Sve to bi bilo manje čudno da Kulibali nije odigrao samo dva meča i ukupno 61 minut za prvi tim Milionera. Osim toga nastupao je za rezervnu ekipu, a pre toga bio u mlađim kategorijama Pari Sen Žermena.

Koliko će se ova kupovina isplatiti videćemo verovatno u nekim narednim godinama, ukoliko Kulibali zaradi mesto u prvom timu novog-starog člana Premijer lige.

(Telegraf.rs)

Video: Snimci za istoriju: Bundesliga se vratila, a evo kako se sada igra fudbal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA