≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda silovita protiv Nefčija: Demonstracija sile crveno-belih i druga pobeda na pripremama u Rusiji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ponovo je Barak Bahar isprobao formaciju sa tri štopera, uz dva "ving" beka, ali i dva napadača, što se ispostavilo kao pun pogodak

  • 48

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Nefčija sa 4:0, u okviru druge utakmice u "Pari Premijer Kupu", na pripremama u Sankt Peterburgu.

Ponovo je Barak Bahar isprobao formaciju sa tri štopera, uz dva "ving" beka, ali i dva napadača, što se ispostavilo kao pun pogodak.

I ovog puta se na mestu štopera, pored Erakovića i Dragovića našao Srđan Mijailović, koji je pokazao da se dobro snalazi u defanzivi, dok su Kosta Nedeljković i Stefan Mitrović pokrivali desnu, odnosno levu stranu terena.

Takođe, ono što je interesantno jeste da Gelora Kange nije bilo u startnoj postavi, te je nešto drugačije bilo u veznom redu, gde su se našli Mirko Ivanić, Marko Stamenić i Osman Bukari.

Prilično direktno i agresivno na lopti su crveno-beli ušli u meč, te su već u devetom minutu došli do prednosti preko Mirka Ivanića. Odlično su povukli kontru fudbaleri Zvezde, Kraso je odradio ključan posao kada je uposlio samog Ivanića, kojem nije bilo teško da uđe u kazneni prostor i savlada Brkića za rano vođstvo šampiona Srbije.

Svega devet minuta kasnije, izabranici Baraka Bahara su ponovo pogodili. Osman Bukari se ovog puta našao u ulozi asistenta, kada je prograo Stefana Mitrovića, koji je ušao sa levog boka, namestio se, i levom nogom preciznim udarcem savladao Brkića.

I u nastavku prvog poluvremena crveno-beli su kontrolisali dešavanja na travnatoj podlozi, i u nekoliko navrata i zapretili ozbiljno, a najbolja prilika nakon dva gola bila je šansa Olajinke. Ivanić je sjajno namestio zicer za Nigerijca, koji je na drugoj stativi šutirao glavom, ali je Brkić odlično reagovao i sprečio da lopta završi u mreži.

Ipak, nije Brkić to mogao da ponovi i u finišu prvog poluvremena, kada je Bukari pogodio. Mitrović je zamenio uloge sa fudbalerom iz Gane, te mu je asistirao, a brzonogi internacionalac je lako smestio loptu u dalji ugao, pored nemoćnog Brkića.

To je ujedno bilo i sve u prvih 45 minuta, a u nastavku igralo se nešto mirnije, ali i otvorenije na obe strane. Bahar je ovog puta startere ostavio na terenu do 60. minuta, dok su ostali igrači odigrali preostalih 30 minuta meča.

Ipak, u nastavku je bilo primetno da je nivo igre opao, i da Zvezda mirno kontroliše ritam utakmice. Ruku na srce, pokušali su u nekoliko navrata i fudbaleri Nefčija da zaprete, ali nije to bilo previše opasno po Zorana Popovića, koji je branio u drugom delu meča.

I baš onda kada je delovalo da neće više biti uzuuđenja, Zvezda je ponovo pogodila. Kanga je poslao pravovremenu loptu u prostor, Lučić je uposlio Mijatovićakoji nije pogodio, ali je na loptu naleteo talentovani Jovan Šljivić, koji je zakucao loptu u mrežu i tako postavio konačnih 4:0.

Zvezda je tako došla i do druge pobede u okviru "Pari Premijer Kupa", a ukupno četvrte od početka priprema, nakon što su prethodno savladali i Zenit, Borac iz Banja Luke i selekciju grada Užica.

Do kraja priprema u Sankt Peterburgu, Zvezda će odigrati još jedan meč u okviru turnira, i to protiv turskog Fenerbahčea, a taj meč je na programu 12. jula od 18.30.

SASTAVI

Crvena zvezda (3-4-1-2): Glazer - Eraković, Mijailović, Dragović - Nedeljković, Stamenić, Bukari, Mitrović - Ivanić - Kraso, Olajinka.

Nefči (4-5-1): Brkić - Kverkvelija, Salahli, Aliev, Buldov - Jusifi, Israfilov, Ozobić, Zulfugarli, Hajijev - Saldania.

PRE MEČA

Ovaj susret će biti drugi za izabranike Baraka Bahara u drugom delu priprema, u okviru prijateljskog turnira "Pari Premijer Kup" koji se održava u Sankt Peterburgu.

Crveno-beli su trijumfom otvorili boravak u Rusiji, savladavši ekipu Zenita u prvoj utakmici sa 2:1, golovima Mirka Ivanića i Žan-Filip Krasoa.

Takođe, ono što treba istaći jeste da su crveno-beli slavili i u dva navrata tokom prvog dela priprema na Zlatiboru, kada su u Užicu savladali prvo selekciju grada Užica, a potom i Borac iz Banja Luke.

(Telegraf.rs)

Video: Lagani gol Krasa sa penala za vođstvo Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    8. jul 2023 | 20:37

    Treba nam jedan Barak Bakhar u KK da ocisti ekipu od Lazica, Lazarevica, Kuzmica, Raduljicu, Ilica, Ivanovica..ovo je milina gledati kad nema Gobeljica, Srnica itd da te nerviraju

  • Igor Grobar

    8. jul 2023 | 19:30

    Prejaka Zvezda ove godine.

  • Filip

    8. jul 2023 | 19:07

    Zgazi ih sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA