≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Čukarički izgubio meč, ali je dobio Subotića! Brđane “ranio” i bivši igrač Partizana

Vreme čitanja: oko 3 min.

MTK bolji od srpskog tima rezultatom 2:1

  • 0
FK Čukarički Foto: Telegraf

Fudbaleri Čukaričkog doživeli su prvi poraz na pripremama u Sloveniji, i to od mađarske ekipe MTK - 2:1 (1:0).

Jedini strelac za Brđane bilo je Mihajlo Spasojević u 47. minutu, dok su MTK mrežu tresli Nemanja Antonov u 43. i Zoltan Stieber u 50. minutu.

Formacija 3-5-2, i to u kombinovanom sastavu, delovala je sasvim korektno u prvom delu kada je u pitanju Čuka. Dušan Kerkez je mogao da bude zadovoljan igrom u polju, njegovi momci su znali po nekoliko minuta da drže loptu u nogama i strpljivo “pletu mrežu” ka golu rivala.

Međutim, pomenuti stručnjak će morati još da poradi na odbrani prekida s obzirom na to da su Brđani imali dosta problema da ukrote lopte Nemanje Antonova, bivšeg beka Partizana.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Već u 2. minutu Mirosavić je iz prazne mreže glavom izvadio loptu, dok je Endijae u 27. nekako uspeo da je ukroti na cela ne pređe gol-liniju. U oba slučaja je Antonov centrirao saigračima koji su glavom gađali mrežu Samurovića.

Odličnu partiju u prvom delu, bivši mladi reprezentativac i bek Partizana je krunisao u finišu poluvremena. Lomio je Rogana na levoj strani, krenuo da centrira, a lopta je uz pomoć stative završila u golu Čukaričkog.

Bio je to prvi gol koji je srpski klub primio na pripremama u Sloveniji, i to u situaciji kada je Kerkez sa klupe vikao da “izdrže još dva-tri minuta.”

FK Čukarički Foto: Telegraf

Kada je u pitanju ofanziva Čuke, stiče se utisak da je nedostajao taj završni pas. Luka Adžić je u 19. i 32. pretio Mađarima, prvi šut mu je odbranjen, drugi je završio pored gola.

I Luka Stojanović je u 38. zabrinuo Demjena koji je nekako boksovao u korner.

Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne za Čuku. Rogan je već u 47. minutu centrirao rezervisti Spasojeviću koji je poravnao rezultat, a pored njega na teren su tokom pauze ušli Hose Mario, Nemanja Belić i Matija Stojanović. Na teren se nisu vraćali povređeni Endijae, Sisoko, Samurović i Adžić.

Nije radost Čuke dugo trajala. Greška na sredini terena otvorila je priliku Zoltanu Stieberu koji je preciznim šutem matirao Belića - 2:1.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Menjao je Kerkez na isteku sat vremena igre. Malo nakon što je MTK pogodio stativu, a u igru su ušli Kovačević, Nikčević, Vidosavljević, Ivanović i Tomović.

Upravo je ovaj posednji nekoliko minuta kasnije (65.minut) odlično šutirao iskosa sa leve strane, ali je Demjen ponovo bio sjajan.

Kao i Belić tri minuta kasnije, kada je refleksno sprečio već viđen gol, ponovo posle prekida Mađara.

Kerkez je u tim trenucima ubacio i Stevanovića i Tošića, promenio je formaciju sa četvoricom pozadi, dok je Luka Subotić prilikom izlaska iz igre dobio pohvale cele klupe Čuke. Novajlija iz Partizana verovatno je bio i najbolji igrač Brđana na ovom meču. I kao desni štoper, ali i kao centralni onoliko koliko je igrao u drugom delu.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Igrao se 77. minut kada je Čukarički propustio zicer za izjednačenje. Ivanović je izbacio Vidosavljevića samog na desnoj strani, a ovaj je, doduše malo iskosa, tukao desnom nogom iznad prečke. To je ujedno, bila i poslednja prava prilika za srpski tim.

Utakmicu za Čuku su počeli: Samurović, Subotić, Drezgić, Serafimovic, Rogan, Mirosavić, Sisoko, Miladinović, Stojanović (kap), Adžić i Endijae.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivni snimak sa Banovog brda: Tuča između obezbeđenja i Uroševića i Vujačića iz Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA