≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Englezi bez primljenog gola šampioni Evrope posle 39 godina: Golman odbranio penal u 9. minutu nadoknade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skoro 4 decenije je selekcija sa Ostrva čekala da osvoji titulu u ovom "uzrastu" po treći put u svojoj istoriji i konačno je to uspela

  • 2
U21 fudbalska reprezentacija Engleske Foto: Profimedia

Mlada reprezentacija Engleske ponovo je šampion Evrope. U finalu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine Englezi su savladali Špance 1:0.

Skoro 4 decenije je selekcija sa Ostrva čekala da osvoji titulu u ovom "uzrastu" po treći put u svojoj istoriji i konačno je to uspela.

Strelac jedinog gola bio je Kol Palmer, član Mančester Sitija, ali možemo reći da ipak nije on junak, već golman Traford koji je odbranio penal u 9. minutu sudijske nadoknade meča.

Palmer je u 4. minutu sudijske nadoknade postigao gol, mada je imao veliku pomoć živpog zida španskih igrača, jer je lopta udarila jednog od njih, skrenula pravac i prevarila golmana.

Ipak prava drama se dogodila u sudijskoj nadoknadi posle 90. minuta, koja je trajala čak 11 minuta.

Levi Kolvil je napravio prekršaj za jedanaesterac, ali Ruiz to ne koristi. Tačnije, golman Engleske postaje neverovatni heroj, jer je najpre odbranio njegov šut, ali je na odbitak natrčao španski igrač čiji je udarac takođe zaustavio.

Potom se dogodilo i koškanje, pa su crvene kartone dobili dvojica igrača sa klupa za rezerve. Blanko na jednoj, a Gibs-Vajt na drugoj strani.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović odlično uposlio Bukarija za demoliranje Nefčija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA