Vreme čitanja: oko 1 min.

Čukarički podržava Zvezdin predlog o strancima, Matijašević poručio: "Hrvati ih imaju osam, pa..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je došlo vreme da se broj stranaca u srpskom fudbalu proširi?

  • 3
Vladimir Matijašević Foto: FK Čukarički

Nije tajna da je Crvena zvezda, odnosno sportski direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, javno poručila da je vreme da se pravilo o broju stranaca u srpskom fudbalu menja.

Sličnog mišljenja je i sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, koji je u razgovoru sa novinarima u Sloveniji, među kojima je i Telegraf, detaljno sve obrazložio.

Podsetimo situacija u srpskom fudbalu je takva da samo četvorica stranaca mogu zajedno da budu na terenu.

- Kada sam bio u FSS, razmišljao sam da ćemo bolje igrati što je manje stranaca. Opet sad razmišljam, u Hrvatskoj imate po osam stranaca, a oni svake godine u vrhu na nekom prvenstvu. Verovatno to onda i ne utiče. Ako imate kvalitetnog igrača... Nama će trebati zbog Evrope, a ako i drugi smatraju mislim da možemo da proširimo jer ceo svet to radi. Tako da možemo i mi. Možda bi bilo bolje i za neko ulaganje, za strance. Da dođu u Srbiju i ulože da može da bude više stranaca. Povećaćemo gledaoce u budućnosti. Pravimo stadione. Zašto da ne gledamo da neki strani investitor uđe u neki klub i pomogne. A oni će sigurno pre ući kada imate više mesta za strance - poručio je Matijašević.

Vladimir Matijašević Foto: FK Čukarički

Dotakao se direktor Brđana i na najnovije pravilo o dvojnoj registraciji.

- To pravilo je okej. Mi sigurno sad nismo bili u situaciji, bolje da je ranije bilo, koristili bismo ga više. Sada svi ti klubovi s kojima sarađujemo su ušli u SL. I IMT i Železničar. Ali, opet, sarađujemo i sa Vršcem i Smederevom. Ima tu dosta klubova koji žele saradnju sa nama. Možda neko od ovih momaka iz gerenacije 2005. i 2006. ode na dvojunu. Još nismo nešto preterano o tome razmišljali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • P. F. K.

    10. jul 2023 | 11:07

    U fudbalu može. Ali u košarci kad igraju stranci onda je to kk Kamerun. Samo krojite kako vam odgovara

  • Hhdh

    10. jul 2023 | 10:24

    Pravo razmisljanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA