≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Pobeda crno-belih nad Dravom: Jedan Kanute je nedovoljan, Partizanu su potrebna pojačanja

Vreme čitanja: oko 4 min.

Golove za tim iz Humske je postigli su Andrija Pavlović i Siniša Saničanin

  • 37
FK Partizan - NK Drava Ptuj Foto: FK Partizan

Treća provera – druga pobeda, Posle ubedljivog trijumfa nad NK Pesnicom (5:0) i gotovo rutinskog poraza od Bohemijensa (2:0), Partizan je savladao Dravu rezultatom – 3:0.

Dvostruki strelac je bio Andrija Pavlović, gol je u finišu postigao i Siniša Saničanin, no, na stranu igra koja je bila promenljiva, neke svetle tačke poput Franka Kanutea i pomenutog špica, utisak je da su klubu iz Humske pod hitno potrebna pojačanja u centralnom delu odbrane, brža rešenja na poziciji organizatora igre, na krilima i u napadu, gde je neophodan fudbaler drugačijeg profila od Nemanje Nikolića da bi upotpunio roster.

Promenio je Igor Duljaj nekoliko igrača u postavi Partizana, u odnosu na proveru sa Bohemijensom, pre svega pružio priliku Franku Kanuteu i Nemanji Nikoliću od prvog minuta, uz to nije mogao da računa na Bibarsa Natha i Kvinsija Meniga, ali sem nešto boljeg utiska, shodno naravno razlici u kvalitetu – Partizan je robovao istim “buljkama”.

Slab unos i distribucija lopte iz poslednje linije, kritična rešenja upravo odbrane koja su u nekoliko navrata dovela Dravu do kolosalnih prilika, ali i nedostatak rešenja u poslednjoj trećini terena, koja su ili bila nedorečana ili loša. Čak I u izglednim situacijama za gol.

Po sparnom vremenu je trebalo vremena crno-belima da se nametnu, no, kao da im je tokom tih prvih 45 minuta stalno malo falilo da budu konkretniji, rešeniji, nekada jači u duelima da bi ubrali plodove tog truda.

Često su ideje bile dobre, ali pas, posebno prenosni i direktni, netačan, spor (četiri puta pogrešio samo Mihajlo Ilić), što je Dravi omogućavalo ili da preseče akciju ili da se pravovremeno “nemesti” i odbrani, nekada, pak, i uzvrati polukontrom..

Bilo je i dobrih momenata, mahom u režili Franka Kanutea, koji je bio i najkonretniji igrač crno-belih na terenu, uz mladog Trifunovića na levom boku, te Nikolića, čija uloga je bila da zadrži loptu, što je i činio, ali je podrška iz drugog plana bila “tanka”.

Ono što svakako treba da brine je nedostatak bržeg tempa (ma, koliko vreme loše), bržeg protoka i tranzicije u oba smera, što navodi na činjenicu da su Partizanu naprosto neophodni brži igrači, pojačanja.

Gledamo kroz posed i prilike za gol, Partizan je bio statistički bolji, imao odličnu situaciju posle prodora i pasa Trifunovića ka Terziću na početku, ali desnokrilni napadač nije namestio telo, niti je bio spreman za udarac.

Istog igrača je i Kanute spojio sa golom sredinom prvog dela, ali je ovoga puta iz pozicije desnog krila šutirao van svake logike spoljašnjim delom stopala leve noge i šansa je otišla u nepovrat.

Imao je priliku i Nemanja Nikolić, posle dodavanja Antića, ali najbliži golu je ipak bio Kanute čiji udarac sa distance je pogodio-stativu.

Nije ni Drava bila bezu šansi, na početku duela su iskoristili grašku Belića u predaji, na sredini terena, koja je dovela do kolosalne prilike Mlakara, međutim, Jovanović je bio spreman na golu. Takođe, posle jedne od grešaka Ilića u pasu, Šalaman se našao pred golom crno-belih, ali je golman Jovanović još jednom bio nepremostiva prepreka.

Promenio je Duljaj u nastavku polovinu postave, na teren poslao Stevanovića, Živkovića, Saničanina, Šćekića, Mirčetića i Pavlovića i u tim uvodnim minutima slika je mahom bila ista. Partizan je više bio “na lopti”, uspevao da nađe prolaz do poslednje trećine kada su se javljali problemi sa izborom rešenja. Nekoliko akcija, centaršuteva je ostalo nedorečeno, a onda je konačno jedna prošla.

Bio je to 63. minut, Andrija Pavlović je oduzeo loptu na 35 metara od gola Drave, kombinovao sa Mirčetićem, koji se izvukao na bok, a potom se pojavio u kaznenom prostoru i slabijom, desnom nogom pogodio sam ugao – 0:1.

Vođstvo je doprinelo da se crno-beli malo oslobode grča, pomerili su linije i delovali čvršće, ubedljivije nego u dotadašnjem delu utakmice. Drava više nije imala ni “izlete” na polovinu beogradskog tima, mahom se branila pod pritiskom ispred i u svom kaznenom prostoru, a imali su domaćini i sreće, jer je Petković, posle šuta Baždara sa distance i slabije intervencije golmana Horvata, promašio prazan gol.

Mogao je Baždar da duplira prednost, imao je zanimljiv pokušaj glavom, ali ni taj, ni još nekoliko solidnih napada Partizana nisu urodili plodom, sve do završnice kada je Andrija Pavlović presekao jedan pas domaćina u opasnoj zoni i povisio na 2:0.

Konačan rezultat postavio je Siniša Saničanin u smiraj utakmice. Nakon prekida je bio najviši u skoku, pa je glavom uspeo da savlada golmana.

(Z. Ivković)

Video: Duljaj posle poraza: Brinu me neke stvari! Imam svoje želje kada su u pitanju pojačanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💪

    10. jul 2023 | 17:06

    Šta je ovo čak ni drugoligasi neće da igraju protiv partizana, sve, 3,4,5 liga... I ubiju ih opet dok neko gazi zenit, nefci, sad pada i fener 😂

  • M

    10. jul 2023 | 18:49

    Ova Drava jaka ko crna trava.😀🙂😃😄😄😁😁😆😆😅😅🤣😂😅🤣🤣🤣🤣

  • Febo

    10. jul 2023 | 17:38

    Pa dobro, u istom su rangu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA