Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobar start ekipa iz bivše Jugoslavije u kvalifikacijama za LŠ: Pobede Zrinjskog i Olimpije, remi Struge

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je odigrano deset utakmica u kvalifikacijama za najjače klupsko takmičenje

  • 1
FK Zrinjski Mostar Foto: Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Ekipe sa područja bivše Jugoslavije dobro su startovale u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Dva tima su ostvarila pobede, dok je jedan odigrao nerešeno, tako da svi imaju fine šanse da se nađu u drugom krugu.

Prvi su na terenu bili fudbaleri Zrinjskog. Šampion Bosne i Hercegovine slavio je na gostovanju jermenskog šampiona Urartua minimalnim rezultatom i golom Senića u 90. minutu utakmice, čime je stečena kapitalna prednost pred revanš - 0:1 (0:0).

Vrlo brzo nakon toga je zaigrala i makedonska Struga, koja je gostovala Žalgirisu. Taj meč završen je bez golova, tako da će se o pobedniku dvomeča odlučivati u Severnoj Makedoniji.

Preostali predstavnik sa područja bivše Jugoslavije je Olimpija iz Ljubljane koja je slavila nad letonskom Valmierom na domaćem terenu - 2:1 (1:0).

Poveli su domaći preko Nukića u 42. minutu, prednost je duplirao Rui Pedro u 74. minutu, dok je gol nade Valmiere postigao Diop tri minuta pre kraja utakmice.

U ostalim mečevima videli smo iznenađujuć remi Ferencvaroša na gostovanju KI Klaksviku na Farskim Ostrvima (0:o), Rakov iz Poljske je dobio Floru iz Estonije kod kuće (1:0), Ludogorec je šokantno pao od Baljkana sa tzv. Kosova (2:0), Hamrun je demoliran od Makabija iz Haife u meču koji su obeležili incidenti navijača (0:4).

Karabag je preokrenuo u nastavku protiv Linkolna sa Gibraltara (1:2), dok smo videli i pobede Brejdablika sa Islanda na gostovanju Šamroku u Irskoj (0:1) i remi Partizana iz Albanije i BATE-a (1:1).

(Telegraf.rs)

Video: Dražen Mihajlović: Ovo je odlično mesto jer je Siniša živeo blizu, a i gleda na stadion

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • arkan

    12. jul 2023 | 00:51

    Ludogorec je „sokantno“ pao, da da ili su tu pali neki koferi pun para..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA