≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mala drama sa srećnim krajem: Ksander imao ponudu Herenvena, ali je dao reč Partizanu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Krilni napadač je mogao da ostane u Holandiji, u najjačem rangu takmičenja, no, agent i igrač su ispoštovali trenera i čelnike crno-belih

  • 6
Ksander Severina Foto: Profimedia

Partizan je, posle nedavnog angažovanja Franka Kanutea, kompletirao u utorak uveče transfer drugog internacionalca u letnjem prelaznom roku - Ksandera Severine (22), ali nije baš sve bilo tako glatko kao što izgleda, jer nije bio jedini zainteresovani klub za napadača Ado Den Haga. Ksander je na stolu imao i ponudu Herenvena i ceo jedan dan je tinjala neizvesnost da li će se posao “zatvoriti”.

Naime, fudbaler iz Holandije je u minulih mesec dana konstantno bio tema razgovora u Partizanu, među prvim opcijama na krilnim pozicijama, ali je trebalo vremena da sve “legne”na svoje mesto da i Ksander Severina, koji je bio slobodan na tržištu odluči gde želi da nastavi karijeru.

Tokom protekle sedmice Partizan je krenuo u akciju, jer je dolazak Kanutea koji ima samo 24 godine, iz uređene zemlje i lige, imao pozitivan uticaj na još neke pregovore, između ostalog i sa krilnim napadačem.

Ksander Severina Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve je u načelu brzo dogovoreno, s tim da je igrač poručio da ima i ponudu Herenvena i da je red da ljudima sa kojima je takođe do juče pregovarao kaže “u lice” da je doneo drugačiju odluku, da želi u Beograd.

Trebalo je da potvrdi dolazak u Humsku u ponedeljak uveče, jer je tokom vikenda 95 odsto transfera dogovoreno, čak se i agent igrača u potpunosti odrekao komisije i smanjio procente buduće prodaje, namenjene agenciji, na polovinu (15%), kako bi Ksander ipak potpisao za Partizan.

Ipak, u ponedeljak uveče nije bilo konačnog odgovora, ali ni tokom celog dana u utorak, pa je počela da tinja mala zebnja da je Herenven ipak uspeo da pobedi i ubedi fudbalera da potpiše ugovor.

Međutim, crno-belima je u velikoj meri pomogla činjenica da su i igrač i agent dali reč treneru Igoru Duljaju i generalnom direktoru Milošu Vazuri da će ispoštovati postignuti dogovor, ali da je ljudski da odluku saopšte i ljudima iz Herenvena, koji su takođe čekali konačan odgovor.

Ksander Severina Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

U utorak kasno uveče, agent fudbalera se javio posle sastanka u Holandiji, potvrdio pređašnji dogovor u svoje i ime fudbalera, zatraživši da se ugovor odmah pošalje, što su iz Partizana i učinili.

Ksander Severina će u Beograd doputovati do kraja radne sedmice, proći lekarski pregled i potpisati četvorogodišnji ugovor sa crno-belima, kao šesto pojačanje kluba iz Humske u letnjem prelaznom roku.

I to nije sve, Partizan radi na angažovanju centralnog defanzivca, bar još jednog krila (nije isključeno i dva krila), organizatora igre i napadača, a od daljeg razvoja u prelaznom roku zavisi da li će broj igrača biti i veći.

(Telegraf.rs)

Video: Seničanin je doneo ubedljivu pobedu za Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop Ćira

    12. jul 2023 | 09:48

    Tako je to sa Severinom, uvek se završi sa srećnim krajem.

  • Toxi

    12. jul 2023 | 11:22

    Kasandra Severna biće strah i trepet za trećeligaše.

  • Zat je bitno

    12. jul 2023 | 12:03

    Ovi svuda isto. Pantera kao Barsa a Severinu Herenven i kao odabeali ljubav prema Partizanu. Komedija sa njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA