≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok na Gold kupu! Panama iznenadila Amerikance, Meksiko lako sa Jamajkom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaćin neće imati priliku da se izjednači sa velikim rivalom po broju pehara

  • 3
Fudbalska reprezentacija SAD- Fudbalska reprezentacija Paname, Gold kup Foto: Tanjug / AP

Neće biti reprize poslednja dva finala Gold kupa. I pored toga što su svi već "videli" prolazak Sjedinjenih Američkih Država i Meksika, Panama se isprečila i tako začinila završnicu 17. izdanja takmičenja reprezentacija iz KONKAKAF zone.

Dakle, pomenuta selekcija, inače učesnik Svetskog prvenstva 2018. godine, na stadionu "Snepdragon" u San Dijegu šokirala je većinu prisutnih domaćih navijača i nakon 1:1 za 120 mintua igre sa penala izbacila sedmostrukog osvajača Gold kupa.

Čak i tokom regularnih 90 minuta naziralo se potencijalno iznenađenje. Prvi sjajnu šansu je ipak imao tim SAD i to preko Kejda Kouela već u prvom minutu, međutim stativa je bila saveznik rivalu. Dala je Panama dva gola, jedan u 29. drugi četvrtom minutu nadoknade drugog poluvremena, međutim ofsajd pozicije su spasile Amerikance. To je učinio i Met Tarner u 53. minutu sjajnom intervencijom posle udarca Ismaela Dijaza.

Panama je povela u prvom produžetku preko Ivana Andersona, ali je domaćin uspeo da se izvuče i golom Hesusa Fereire u 105. minutu uvede duel u penal seriju. Nakon šest rundi gost je pokazao više koncentracije i nakon promašaja Kristijana Roldana, Adalberto Karaskilja je doneo prolazak u finale Panami treći put u istoriji.

Za pehar će se boriti sa osmostrukim osvajačem Meksikom, koji je sa 3:0 preslišao na ovom turniru odličnu Jamajku.

Henri Martin, Luis Čavez i Roberto Alvarado su bili strelci, pa su "Rege Bojsi" završili učešće na Gold kupu.

Finalna utakmica je na programu u noći između nedelje i ponedeljka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA