≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Generalna proba Partizana: Šturm iz Graca za kraj priprema crno-belih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli će najjači meč verovatno odigrati u jednom, a sezonu početi u značajno drugačijem sastavu

  • 5
FK Partizan Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Poslednjeg dana priprema u Sloveniji, Partizan će odigrati i najjači meč u dosadašnjem delu uigravanja i to protiv Šturma u Gracu, od 15 časova. Utakmicu će direktno prenositi Arena sport, a posle duela sa austrijskim bundesligašem tim iz Humske se vraća u Beograd, gde će nastaviti sa radom do početka takmičarske sezone.

Kako stvari trenutno stoje, crno-beli će generalnu probu odigrati sa jednim timom, a sezonu verovatno početi sa drugim, što je trener Igor Duljaj i najavljivao.

Do sada je angažovano šest pojačanja i dobar deo njih će danas biti u sastavu od početka, s tim da Ksander Severina za vikend stiže u Beograd, dok sa druge klub iz Humske uveliko vodi pregovore sa još nekolicinom potencijalnih pojačanja u svim linijama tima.

Dok se u sportskom centru u Zemunu ne pojave nova lica, crno-beli će “na crtu” Austrijancima sa onim čime trenutno raspolažu, ali slika verovatno neće biti potpuna dok sastav ne bude kompletiran.

To svakako predstavlja problem, no, Partizan je u takvoj poziciji da je u prelaznom roku najbrže odrađeno ono što je moglo, dok se značajnije stvari tek očekuju u narednih desetak dana.

Tako će pred Šturm danas izaći tim za koji je stručni štab procenio da u ovom momentu može da se nosi sa Austrijncima, fizički i igrački i nema tu prevelikih iznenađenja.

Duljaj je od početka priprema uigravao istu odbranu, u kojoj je i prvi bonus Mihajlo Ilić, a pored njega je još čine Aleksandar Filipović kao desni bek, Svetozar Marković (drugi štoper) i Nikola Antić uz levu aut-liniju.

Što se veznog reda tiče, Frank Kanute i Kristijan Belić će biti prvi izbor na poziciji zadnjeg veznog, ne samo danas, već tokom sezone, dok će ofanzivnije pozicije u bliskoj budućnosti verovatno biti drastično promenjene.

Protiv Šturma, organizacija igre će biti poverena Danilu Pantiću, jer Bibars Natho prethodnih dana nije mnogo trenirao zbog upale tetive, na bokovima će početi Nemanja Trifunović (desno) i Kvinsi Menig (levo), dok će jedini napadač biti Nemanja Nikolić.

U narednim danima, crno-belima će se priključiti pomenuti Kcander Severina, a radi se i na angažovanju centralnog defanzivca, organizatora igre, bar još jednog krila i centralnog napadača što će timu dati drugačiju i “sliku i ton”...

(Telegraf.rs)

Video: Seničanin je doneo ubedljivu pobedu za Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA